Visma Administration 1000

Vad är Visma AutoInvoice och hur kommer jag igång?

Visma AutoInvoice är ett affärsnätverk där du som företagare kan nå och utbyta fakturor och order med andra företag. Med tjänsten överförs elektroniska dokument mellan dig och de du har affärsrelationer med, såväl kunder som leverantörer.

Du kan alltid välja att hantera dina kundfakturor via AutoInvoice, oavsett om mottagaren kan ta emot elektroniska dokument eller inte. AutoInvoice tar nämligen även hand om att skriva ut, frankera och posta de fakturor som inte kan skickas elektroniskt hela vägen. Tjänsten Visma AutoInvoice är integrerad i ett antal programvaror från Visma Spcs, till exempel Visma Administration 1000. Läs mer om Visma AutoInvoicevismaspcs.se.

För att skicka eller ta emot e-fakturor via Visma AutoInvoice måste du först aktivera tjänsten under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Min sida/Internettjänster och Visma AutoInvoice. Här sätter du en markering i rutan Skicka alla fakturor via Visma AutoInvoice om det gäller att skicka e-fakturor, och Ta emot e-order och Ta emot e-fakturor om det gäller att ta emot leverantörsfakturor.

Du kan även markera Ta emot pdf-/pappersfaktura som e-faktura. Det innebär att dina leverantörer kan skicka fakturorna till en adress, antingen via e-post eller brev - så löser vi så att du kan läsa in fakturorna direkt i ditt program. När du markerat rutan får du upp en ny faktura- och e-postadress som du kan börja förmedla till dina leverantörer efter ett dygn. Längst ner på sidan får du även fylla i en E-post vid kontakt. I samband med att du registrerar din e-postadress behöver du även godkänna villkoren för Visma AutoInvoice. Det är viktigt att denna e-postadress stämmer så att vi kan kontakta dig om det skulle behövas. Kommer det dokument som inte är korrekta via Visma AutoInvoice är det denna e-postadress som dokumentet kommer returneras till. Se filmerna Skicka fakturor med hjälp av Visma AutoInvoice och Ta emot leverantörsfakturor med hjälp av Visma AutoInvoice.

Supportforum

Ta del av hur 30 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.

Laddar...