Visma Administration 1000

Resultatbudget, fliken Resultatbudget

Programdelen finns under Bokföring - Budget - Resultatbudget, fliken Resultatbudget.

På den här fliken skriver du in årsbudgeten för hela företaget, eller en resultatenhet. Kontona i kontoklass 3 till och med 8 finns med i resultatbudgeten och det är endast aktiva konton i kontoplanen som visas. Budgeten summeras längst ner i bilden. För att du ska kunna budgetera på resultatenheter måste du i företagsinställningarna ha angett att du vill arbeta med resultatenheter och det måste finnas minst en resultatenhet upplagd. Du måste ha märkt kontot för användning av resultatenheter.

Du kan låta programmet lägga in tusental automatiskt så att du slipper skriva in nollorna. Markera rutan Multiplicera med 1000, om du vill ha det så.

Om du vill lägga in din budget månadsvis eller se hur din årsbudget fördelar sig över året placerar du insättningspunkten på den kontorad och i den kolumn du vill fördela eller se och byter sedan till fliken Månadsfördelning.

När du skapar ett nytt år kan du överföra budgeten automatiskt till det nya året, precis som den är. Det gör du genom att välja kommandot Kopiera när det nya året är aktivt. Du kan sedan utgå från den tidigare budgeten när du lägger upp en budget för det nya året.

Resultatbudgeten för hela företaget respektive budget för olika resultatenheter är alltid helt separerade. Om du vill ha en budget både för olika resultatenheter och för hela företaget måste du alltid se till att budgetbelopp finns registrerade för både och.

Relaterade avsnitt

Lägg upp en budget
Nollställ budget
Budgetnycklar, listläge
Budgetnycklar, kortläge
Resultatbudget, fliken Månadsfördelning
Balansbudget, fliken Balansbudget
Balansbudget, fliken Månadsfördelning

Supportforum

Ta del av hur 30 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.

Laddar...