Kreditupplysning, kortläge

Vill du göra en anmärkningskontroll, kreditupplysning eller överföra uppgifter kan du här söka efter en kund eller leverantör och begära en av dessa tjänster.

Uppgifterna från den kund/leverantör som du arbetar med kommer med som sökvillkor och en sökning startas direkt. Får du ingen träff kan du ändra sökvillkoren och klicka på knappen Sök, då startas en ny sökning. Du kan maximalt se 25 träffar, från respektive register, i listan. Har du fått fler träffar kan du förfina sökvillkoren och klicka på knappen Sök för att få fram en ny träfflista.

Markera en kund/leverantör i listan och klicka på knappen Anmärkningskontroll, Kreditupplysning eller Överför uppgifter beroende på vilken tjänst du vill begära.

Kreditupplysningen vet vilken kund/leverantör du utgick ifrån när du öppnade tjänsten och uppdaterar kund- respektive leverantörsregistret med ett datum om när den senaste tjänsten begärdes. Begär du däremot en tjänst på fler än den kunden/leverantören kommer datumet att uppdateras ännu en gång på samma kund/leverantör. Programmet kan alltså inte känna av att du har sökt efter en annan kund/leverantör. Därför är det lämpligt att stänga kreditupplysningen och välja en annan kund/leverantör i programmet innan du begär en ny tjänst.

På grund av stärkta krav från Datainspektionen och Bisnode går det från och med 30 mars 2016 inte längre att via Visma Kreditupplysning göra kreditupplysningar eller anmärkningskontroller för privatpersoner, enskilda firmor eller andra organisationer där en omfrågandekopia skickas ut. Har du ändå behov av att göra detta får du göra det utanför tjänsten Visma Kreditupplysning. Du kan läsa mer om hur du går tillväga på Bisnodes hemsida.

Du kan göra inställningar för när frågan om kreditupplysning ska visas. Det görs under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Min sida/internettjänster - Visma Kreditupplysning.

Relaterade avsnitt

Gör en kreditupplysning
Gör en anmärkningskontroll
Skapa en bevakning

Supportforum

Ta del av hur 42 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.