Visma Administration 1000

Anpassa för husarbete för betalningspåminnelser, malländring

Om du har gjort ändringar sedan tidigare i en utskriftsmall för betalningspåminnelser och vill lägga till ändringarna för husarbete kan du här läsa vad du ska göra.

Om du har gjort några få ändringar i din egen utskriftsmall kan det vara enklast att utgå från en av de nya standardmallarna och sedan göra om dina gamla ändringar.

Ändra mall

För att kopiera och göra ändringar i din mall går du in under Arkiv – Inställningar – Företagsinställningar – Mallar, fliken Dokumentmallar. Klicka på listknappen vid Betalningspåminnelser. Markera din mall och klicka på Kopiera uppe till vänster. Ge kopian ett nytt namn och klicka OK. Du kommer nu in i malleditorn.

Nya objekt

Vi har lagt till tre objekt med textrader som beskriver att betalningspåminnelsen gäller en husfaktura där du antingen inte fått betalt från kunden, väntar på beslut från skatteverket, eller har fått helt eller delvis avslag från skatteverket.

Hur de nya objekten ser ut i våra nya mallar ser du i bilderna nedan. På så sätt kan du skapa likadana objekt. Om positionerna passar i din egen mall beror på vad du har gjort för tidigare ändringar.

För att skapa ett nytt objekt kopierar du ett befintligt eller klickar på valen under Skapa, ute till vänster. Under Skapa kan du välja Ruta, Numeriskt eller Text beroende på vilket objekt du behöver skapa. För dessa objekt väljer du Text. Efter varje bild har vi förtydligat Villkor och Funktion så att du kan kopiera denna text.

Objekt:Hustext ej avslag:

Villkor: %HusSkRedFaktura och !%HusSkRedAvslag och %HusSkRedKravBel<>0,00

Funktion: "Beloppen är saldot på hela fakturan. Om den preliminära skattereduktionen gäller, är beloppet du ska betala " + text(%HusSkRedKravBel) + " kr."

Objekt: Hustext betalt bara ansökt

Villkor: %HusSkRedFaktura och !%HusSkRedAvslag och %HusSkRedKravBel=0,00

Funktion: "Du har betalt din del av fakturan. Vi väntar beslut från Skatteverket om den preliminära skattereduktionen gäller eller inte."

Objekt: Hustext avslag

Villkor: %HusSkRedFaktura och %HusSkRedAvslag

Funktion: "Den preliminära skattereduktionen har helt eller delvis blivit avslagen och därför måste du även betala resterande belopp. "

Du kan beställa mallar så att det fungerar för dina behov - kontakta oss på partner.spcs@visma.com så löser vi det.

Relaterade avsnitt

Malleditorn, kortläge
Fält och funktioner i malleditorn
Snabbkommandon i malleditorn

Supportforum

Ta del av hur 30 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.

Laddar...