Aktivera Visma Administration 200

När du har installerat ditt program (vid nyköp eller när du har bytt dator), uppgradererat det eller ändrat antal användare behöver du aktivera det.

Första gången du öppnar programmet visas då dialogrutan Aktivering av programvaran. Där kan du välja att aktivera programmet, prova det kostnadsfritt i 21 dagar eller köpa det.

Gör så här för att aktivera ditt program:

  1. Klicka på Aktivera.
  2. Fyll i kundnummer och organisationsnummer.

Kundnummer och organisationsnummer behövs för att säkerställa att du har en licens som ger dig rätt att använda programmet. Kundnumret består av 6-7 siffror och du hittar det exempelvis på en faktura från Visma Spcs. Du kan även hitta det under Hjälp - Om... om du tidigare har aktiverat programmet.

Om du inte har dessa uppgifter tillgängliga, kan du ändå arbeta i programmet under en begränsad tid utan aktivering. Tiden gäller från den dag du installerar programmet på datorn.

  1. Klicka på Nästa.

Om din dator har anslutning till internet sker din aktivering automatiskt när guiden är slutförd. Har du inställningar i din brandvägg som stoppar den automatiska aktiveringen kan du antingen behöva ange namnet på programmets exe-fil i din brandvägg eller så väljer du alternativet Datorn har ingen anslutning till internet och följer instruktionerna i guiden.

Om din dator inte har anslutning till internet väljer du alternativet Datorn har ingen anslutning till internet. Följ instruktionerna i guiden för att skriva ut dina uppgifter och skicka dem till oss. Information om adress och e-postadress till Visma Spcs finns på utskriften. När vi tagit emot din registrering skickar vi de uppgifter du behöver för manuell aktivering.

Om du avslutar ditt serviceavtal

Har du valt att inte förlänga ditt serviceavtal, men ändå vill kunna starta programmet, måste du ladda ner en versionsbunden nyckel. Detta gör du genom att välja Hjälp - Om Visma Administration 200 i programmenyn. Därefter klickar du på knappen Uppdatera licensen.

Relaterade avsnitt

Installationsanvisning
Ladda ner systemsäkerhetskopia
Vanliga frågor och svar

Supportforum

Ta del av hur 42 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.