Hur kommer jag igång med att ta emot e-faktura via Vismas scanningtjänst?

Om du har leverantörer som inte kan skicka e-fakturor, så kan de skicka sina pdf- eller pappersfakturor till Visma scanningtjänst istället. Här tolkas fakturan och omvandlas till en e-faktura som sedan skickas vidare till ditt program där du läser in den. Tillsammans med e-fakturan bifogas alltid en pdf, så att du kan se hur fakturan ser ut i sin helhet. Scanningcentralen arkiverar sedan originalfakturan.

Gå in under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Min sida/internettjänster - Digitala fakturor och dokument. Här måste du först markera Ta emot e-fakturor och sedan markerar du Ta emot pdf-/pappersfaktura som e-faktura.

Nu får du upp en ny faktura- och e-postadress som du efter ett dygn kan meddela dina leverantörer. Du kan använda dig av utskriften Begäran om e-faktura för detta. Längst ner på sidan får du även fylla i E-post vid kontakt. I samband med att du registrerar din e-postadress behöver du även godkänna villkoren för Digitala fakturor och dokument. Det är viktigt att denna e-postadress stämmer så att vi kan kontakta dig om det skulle behövas. E-postadressen används även för att returnera dokument som inte är korrekta.

Läs mer i avsnittet Ta emot e-dokument.

Om din leverantör inte skickar sin leverantörsfaktura till den nya fakturaadressen du meddelat, kan du själv vidarebefordra e-posten dit och på så sätt få in e-fakturan. Får du en pappersfaktura kan du scanna den och sedan skicka den via mejl till din e-postadress i scanningtjänsten.

Har du leverantörer som vill skicka e-fakturor kan du läsa mer i Hur kommer jag igång med att ta emot e-faktura?.

Supportforum

Ta del av andra användares frågor och funderingar i vårt forum.