Visma Administration 2000

Versionsnyheter Visma Administration 2000, version 2019.2/2019.21 - september 2019

Här får du information om nyheterna i den senaste versionen av programmet. Mer utförlig information hittar du i den skrivna hjälpen som du når både från ditt program och via Visma Spcs Support. I programmet når du den skrivna hjälpen genom att trycka F1, genom att välja symbolen ? eller genom att välja Hjälp.

Om du har programmet installerat sedan tidigare visas rutan Programuppdatering första gången du startar ditt program efter att en ny version finns tillgänglig. Klicka på Ja, uppdatera nu om du vill uppdatera programmet direkt. Vill du göra det vid ett senare tillfälle gör du det via Hjälp - Uppdatera programversion i ditt program.

Vill du installera programmet på en annan dator gör du det via vår hemsida under Ladda ner. Där finns också instruktioner för hur du gör själva nedladdningen.

Läs mer om hur du installerar ditt program i avsnittet Installationsanvisning Visma Administration 2000.

Sök via förstoringsglaset

När du klickar på Sök (förstoringsglaset) så visas inte längre alla sökbara fält utan du kan nu istället välja det eller de fält du vill söka på. På så sätt får du en bättre överblick över de fält du har valt att söka på.

Snabbat upp hantering av försäljningsdokument

I den här versionen går det snabbare att skapa en order från offert.

Fältet för Beställningspunkt kan lämnas tomt

Under Artiklar/Lager - Artiklar och tjänster, fliken Inköp kan fältet Beställningspunkt numera även lämnas tomt. Lämnar du fältet tomt kommer artikeln inte att visas under Inköp - Beställningar, fliken Artikel och kommer inte heller med på rapporten Inköpsförslag. Anger du 0 som beställningspunkt visas artikeln som Brist om lagret är 0. Artikeln visas också under Inköp - Beställningar, fliken Artikel och på rapporten Inköpsförslag. Standardinställningen är att fältet är tomt.

Förbättrade meddelanden när beställning inte kan plockas upp på leverantörsfaktura

När en beställning inte kan plockas på en leverantörsfaktura visas nu tydligare meddelanden vad det beror på, det kan vara att beställningsnummer inte finns, att beställningen är makulerad, att beställningen tillhör en annan leverantör, att beställningen inte är utskriven och att beställningen är levererad.

Uppdaterad rabattfil för Ahlsell

Programmet är nu anpassat efter Ahlsells uppdaterade format för rabattfiler/avtalsfiler.

Integration mot Visma Byråstöd

I version 2019.2 har vi förbättrat återställningen av säkerhetskopior i Visma Byråstöd när säkerhetskopian innehåller databaser från Visma Administration 2000, version 2017.0 eller tidigare.

Skärmar med High Definition

Det har tidigare gjorts förbättringar när det gäller användarvänligheten för högupplösta skärmar. Till den här versionen har detta förbättrats ytterligare.

Chatboten Vera

Från och med den här versionen kan du som har serviceavtal få programhjälp dygnet runt via chatboten Vera. Vera kan inte allt - men hon lär sig massor av saker varje dag! Du hittar chatboten i programmets sidopanel. För att chatboten ska visas i sidopanelen behöver knappen Chatbot i menyraden vara aktiv. Läs mer i avsnittet Sidopanel.

Rättade och kända programfel

I avsnittet Rättade och kända programfel kan du se vilka programfel som har blivit åtgärdade till version 2019.21 och vilka som eventuellt kvarstår.

Supportforum

Ta del av hur 30 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.

Laddar...