Arbeta med Visma Webshop/Webshop+

Genom att integrera Visma Administration mot Visma Webshop undviker du dubbelarbete och vinner tid. En aktiverad integration innebär att du arbetar med ditt artikelregister i ditt ekonomiprogram. Artiklarna skickas till din webbshop. I webbshoppen arbetar du sedan med presentationen och försäljningen av artiklarna. Du kan hantera flera prislistor i Visma Webshop +, men endast en prislista i Visma Webshop.

De beställningar som görs i din webbshop hämtas genom en knapptryckning till ekonomiprogrammet och omvandlas här till order. Även kundregistret uppdateras när beställningar hämtas från din webbshop, så att du alltid har aktuella uppgifter.

Observera att när du aktiverar integrationen kommer de artiklar du lagt upp i din webbshop att ersättas med artiklarna som kommer från Visma Administration. Även vissa av uppgifterna för betalning och frakt hämtas från ditt ekonomiprogram. Du måste därför på nytt gå igenom inställningarna för Fraktsätt och Betalsätt i din webbshop. De beställningar som gjorts i din webbshop före aktiveringen av integrationen blir låsta i beställningslistan i webbshoppen. Det är alltså enbart beställningar som görs i din webbshop efter att du startat integrationen som går att föra över till ekonomiprogrammet.

När du vill integrera ditt ekonomiprogram mot din webbshop måste du börja med att göra några inställningar i Visma Administration.

Relaterade avsnitt

Supportforum

Ta del av andra användares frågor och funderingar i vårt forum.