Skapa en bevakning

När du tagit en kreditupplysning på ett företag kan du välja att bevaka företaget. Fördelen med att ha bevakning är att du vet att du har aktuella uppgifter på företaget. Om någon uppgift om företaget skulle ändras får du ett bevakningsmejl och kan då gå in och göra en ny kreditupplysning för att se ändringen. Bevakningar kan endast skapas för aktiebolag.

Bevakningen är aktiv ett år och därefter avslutas den automatiskt om du inte själv förnyar den. Innan bevakningen avslutas får den som är administratör för Visma Kreditupplysning information om detta via mejl.

Du når denna tjänst från kund- och leverantörsregistret och när du skapar en kundfaktura eller leverantörsfaktura.

  1. Välj kommandot Kreditupplysning.

Programmet söker direkt på de uppgifter som finns registrerade på kunden/leverantören i Visma Administration 500. I sökresultatet visas maximalt 25 träffar från respektive register.

  1. Har du fått för få träffar eller vill ha fler träffar kan du förfina sökvillkoren och klicka på knappen Sök för att få fram en ny träfflista.
  2. Markera en kund/leverantör i listan och klicka på knappen Bevaka.

Du får en bekräftelse om att en bevakning har lagts upp för kunden/leverantören.

Vill du avsluta bevakningen gör du det genom att logga in på vismaspcs.se under Mina tjänster och sedan välja tjänsten Visma Kreditupplysning.

Relaterade avsnitt

Supportforum

Ta del av andra användares frågor och funderingar i vårt forum.