Kreditupplysning

När du gör en komplett kreditupplysning får du samma information som vid en Anmärkningskontroll. Dessutom får du information om bland annat kundens/leverantörens omsättning/inkomster, förmögenhet, bokslutsrapport, limit och rating. Kreditupplysning kan göras både på företag och privatpersoner. Du når Kreditupplysning via kundregistret, leverantörsregistret eller när du arbetar med fakturering.

Det är lämpligt att skriva ut kreditupplysningen om du vill spara den. När du klickar på knappen OK försvinner informationen och du måste då begära en ny kreditupplysning om du vill se uppgifterna på nytt.

Vill du göra kreditupplysning och anmärkningskontroll på privatperson, enskild firma, handelsbolag eller kommanditbolag gör du det via Visma Kreditupplysning. Du når tjänsten genom att gå till startsidan i Visma Administration 500 och klicka på Mina tjänster uppe till höger. När du har loggat in öppnar du Visma Kreditupplysning.

För kreditupplysning/anmärkningskontroll på privatperson, enskild firma, handelsbolag och kommanditbolag finns det lagkrav på att en upplysningskopia ska skickas till den förfrågan gäller. Det finns också ett krav på en så kallad stark autentisering för att hantera känslig information på ett tryggt sätt. När du tar en upplysning på privatperson, enskild firma, handelsbolag eller kommanditbolag får du därför bekräfta din identitet via BankID.

Relaterade avsnitt

Supportforum

Ta del av andra användares frågor och funderingar i vårt forum.