Så ställer du in ditt standard e-postprogram på din enhet

Du påbörjar e-posten i Visma Advisor, men meddelandet kommer att skickas från det e-postprogram du valt att ange som standardprogram på din enhet. Programmet som används för att skapa meddelanden bestäms av Standardklienten för e-post på din enhet. Den kan ändras så att ditt standardprogram för e-post öppnas istället. Vi rekommenderar att du gör det i följande ordning:

  1. Kontrollera inställningarna för ditt operativsystem.
    Läs mer under Operativsystem.
  2. Gå igenom inställningarna för ditt standardprogram för e-post.
    Läs mer i det avsnitt som gäller för dig, antingen under Installerade e-postprogram eller Webbaserade e-postprogram.
Du kan alltid prova om ditt e-postprogram öppnas i Visma Advisor genom att klicka på ikonen för e-post. Om ditt e-postprogram öppnas automatiskt i Visma Advisor har du rätt inställningar. Läs mer i Skicka e-post.

Operativsystem

I Windows är standardprogrammet Windows Mail och för Mac OS är det iCloud. Beroende på vilket operativsystem du har installerat, kan du ändra inställningarna genom att följa instruktionerna nedan.

Notera att några av länkarna är till engelska sidor. Du kan skriva det engelska namnet i sökfältet till höger om Windows startknapp. Skriv till exempel "Default apps", då öppnas den rätta sidan för inställningar även om din dator har ställts in andra språk.

Installerade e-postprogram

Om du vill använda Outlook för att skicka e-post från Visma Advisor behöver du ange det som standardprogram för e-post. Det finns två sätt du kan göra det på. Antingen anger du Outlook som beskrivs i instruktionerna nedan eller genom att göra inställningar inifrån Outlook.

I Outlook behöver du kontrollera inställningen under Inställningar - Alternativ och E-post - Skicka meddelande att valet Du kan använda kommatecken för att avgränsa flera mottagare av meddelande är markerat som bilden nedan visar.

Webbaserde e-postprogram

Om du vill använda ett webbaserat e-postprogram (som t ex Gmail, Yahoo eller Microsoft Outlook 365) behöver du först välja din favorit webbläsare (läs instruktionerna under Operativsystem). Efter det behöver du göra vissa inställningar beroende på det e-postprogram och webbläsare som du valt.

Relaterade avsnitt

Skicka e-post
Varför ser jag en annorlunda e-postadress när jag skickar e-post?
Skicka e-post till grupper
Skriv en anteckning