Visma Compact 750

Inställningar för Visma AutoInvoice

Den tidigare funktionen för att skicka e-fakturor har från och med version 6.20 av Visma Compact ersatts med den inbyggda tjänsten Visma AutoInvoice. Tjänsten gör det möjligt att skicka fakturor (debet- och kreditfakturor) elektroniskt, så kallade e-fakturor samt via e-post eller som vanligt brev.

Det är ingen årsavgift som tidigare, du betalar endast för de fakturor du skickar. Det går även att bifoga en bilaga till fakturan du skickar. Bilagan ska vara en pdf-fil på max 5 Mb.

För att kunna skicka e-fakturor till dina kunder måste du kontrollera att de finns upplagda i det nätverk som Visma AutoInvoice använder. Detta kan du göra på två olika sätt, antingen kan du låta programmet kontrollera det åt dig när du skapar en ny faktura till kunden eller kan du själv kontrollera det i fliken AutoInvoice i kundregistret.

Inställningar för företaget

  1. Välj Register-Företagsinformation, Tjänster.
  2. Fyll i dina inloggningsuppgifter till Min Sida om det inte redan är gjort. Detta är obligatoriskt för att kunna skicka iväg fakturor med Visma AutoInvoice. Har du inte någon inloggning går du in på www.vismaspcs.se, klicka på Mina tjänster uppe till höger och välj Registrera dig som användare och följ anvisningarna.
  3. I fältet AutoInvoice, klicka på knappen Inställningar.
  4. Kontrollera att inställningen Utjämning mot moms på flik Inställningar inte är markerad.
  5. Spara och stäng rutan när du gjort dina inställningar.

Inställningar på kunderna

Har du inte valt att alla fakturor ska skickas via Visma AutoInvoice eller om du vill ändra utskriftsval gör du det på respektive kund. Vill du ändra utskriftsval på en enskild faktura gör du det i Hantera fakturor i samband med att fakturan ska skickas.

  1. Välj Register – Kundregistervälj kund och flikAutoInvoice.
  2. Markera Utskriftsval och klicka på knappen till vänster för att välja hur fakturor ska skickas till kunden:
  3. Har du gjort utskriftsvalet Elektroniskt via AutoInvoice behöver du även välja mottagare.

Referenskod: Kontrollera med din kund om och i så fall vilken referenskod du ska uppge för att fakturan ska kunna godkännas av dem. Referenskod kan även läggas in eller ändras i samband med att du skickar fakturan i Hantera fakturor.

Nu är du klar med inställningarna. Här kan du läsa vidare om hur du skapar och skickar en faktura via Visma AutoInvoice.