Kom i gång med Visma Kreditupplysning

Visma Kreditupplysning är en tjänst som ger dig kunskap om dina kunders och leverantörers betalningsförmåga och minskar risken för onödiga kundförluster. Med tjänsten kan du till exempel göra en kreditupplysning och anmärkningskontroll.

För vissa kreditupplysningar finns det lagkrav på att en upplysningskopia ska skickas till den person som förfrågan gäller. Detta gäller upplysning på privatperson, enskild firma, handelsbolag och kommanditbolag. Här finns också ett krav på en så kallad stark autentisering för att hantera känslig information på ett tryggt sätt. När du i Visma Kreditupplysning vill ta en upplysning på en privatperson, enskild firma, handelsbolag eller kommanditbolag måste du bekräfta din identitet med BankID. När det är gjort visar programmet den efterfrågade upplysningen.

Aktivera tjänsten

I samband med att du godkände licensavtalet för Visma eEkonomi Fakturering aktiverades tjänsten Visma Kreditupplysning.

Använda tjänsten

Du når kreditupplysningen från kundregistret . Du betalar bara för de upplysningar du gör. Läs mer om Visma Kreditupplysning och se prislistan här.

Behörighet

Om det finns flera användare i Visma eEkonomi Fakturering, är det företagets administratör för internettjänsterna som kan ge övriga medarbetare tillgång till tjänsten Visma Kreditupplysning. Användare läggs till/tas bort genom att logga in på vismaspcs.se.

Supportforum

Ta del av andra användares frågor och funderingar i vårt forum.