Starta och avsluta bevakningstjänst

När du tagit en kreditupplysning på ett företag kan du välja att bevaka företaget. Du får då ett bevakningsmejl om någon uppgift om företaget ändras och kan då gå in och göra en ny kreditupplysning för att se ändringen.

Fördelen med att ha bevakning är att du vet att du har aktuella uppgifter på företagen du gjort en kreditupplysning på, så länge du inte fått ett bevakningsmejl.

Starta bevakning

  1. Välj Försäljning - Kunder.
  2. Klicka på kunden du vill ha bevakning på.
  3. Klicka på knappen Kredit-info och välj Bevakning.

Fönstret Sök öppnas och visar en eller flera företagsträffar. Om du får för få eller för många träffar, måste du ange fler företagsuppgifter.

  1. Klicka på det företag i listan du vill starta bevakning på.
  2. Välj Köp eller Avbryt.

Du får nu en Notifiering att bevakningen av företaget har aktiverats.

Avsluta bevakning

  1. Välj Försäljning - Kunder.
  2. Klicka på kunden du har bevakning på.
  3. Klicka på knappen Kredit-info och välj Bevakning.
  4. Välj Ja om du vill avsluta bevakningen.

Du får nu en notifiering att bevakningen av företaget har avslutats.

Relaterade avsnitt

Kom i gång med Visma Kreditupplysning
Gör kreditupplysning
Gör en anmärkningskontroll

Supportforum

Ta del av andra användares frågor och funderingar i vårt forum.