Visma Kreditupplysning

Visma Kreditupplysning är en tjänst som är inbyggd i Visma eEkonomi Fakturering och som ger dig kunskap om dina kunders och leverantörers betalningsförmåga och minskar risken för onödiga kundförluster. Allt du behöver göra för att börja använda tjänsten är att godkänna villkoren för den. Detta gör du genom att logga in på vismaspcs.se. Om det finns flera användare i Visma eEkonomi Fakturering kan företagets administratör ge de andra medarbetarna tillgång till Visma Kreditupplysning. Användare läggs till/tas bort genom att logga in på vismaspcs.se.

Med tjänsten kan du till exempel göra en kreditupplysning och anmärkningskontroll. Du kan också använda tjänsten för att säkerställa att de uppgifter din kund har lämnat stämmer. Tjänsten söker upp din kund och du kan därefter föra över uppgifterna till ditt kundregister.

Tjänsten har ingen fast avgift, du betalar enbart för de upplysningar och kontroller du gör. Du hittar mer information om Visma Kreditupplysning och en prislista här.

På grund av skärpta krav från Datainspektionen och Bisnode går det från och med 30 mars 2016 inte längre att via Visma Kreditupplysning göra kreditupplysningar för privatpersoner, enskilda firmor eller andra organisationer där en omfrågandekopia skickas ut. Har du ändå behov av att göra den här typen av kreditupplysning får du göra det utanför tjänsten Visma Kreditupplysning. Du kan läsa mer om hur du går tillväga på Bisnodes webbplats.

Supportforum

Ta del av andra användares frågor och funderingar i vårt forum.