Visma Kreditupplysning

Visma Kreditupplysning är en tjänst som är inbyggd i Visma eEkonomi Fakturering och som ger dig kunskap om dina kunders och leverantörers betalningsförmåga och minskar risken för onödiga kundförluster. Allt du behöver göra för att börja använda tjänsten är att godkänna villkoren för den. Detta gör du genom att logga in på vismaspcs.se. Om det finns flera användare i Visma eEkonomi Fakturering kan företagets administratör ge de andra medarbetarna tillgång till Visma Kreditupplysning. Användare läggs till/tas bort genom att logga in på vismaspcs.se.

Med tjänsten kan du till exempel göra en kreditupplysning och anmärkningskontroll. Du kan också använda tjänsten för att säkerställa att de uppgifter din kund har lämnat stämmer. Tjänsten söker upp din kund och du kan därefter föra över uppgifterna till ditt kundregister.

För vissa kreditupplysningar finns det lagkrav på att en upplysningskopia ska skickas till den person som förfrågan gäller. Detta gäller upplysning på privatperson, enskild firma, handelsbolag och kommanditbolag. Här finns också ett krav på en så kallad stark autentisering för att hantera känslig information på ett tryggt sätt. När du i Visma Kreditupplysning vill ta en upplysning på en privatperson, enskild firma, handelsbolag eller kommanditbolag måste du bekräfta din identitet med BankID. När det är gjort visar programmet den efterfrågade upplysningen.

Tjänsten har ingen fast avgift, du betalar enbart för de upplysningar och kontroller du gör. Du hittar mer information om Visma Kreditupplysning och en prislista här.

Om du vill göra en kreditupplysning på privatpersoner, enskilda firmor, handelsbolag eller kommanditbolag, gå till Visma Kreditupplysningvismaspcs.se - Mina tjänster.

Supportforum

Ta del av andra användares frågor och funderingar i vårt forum.