Visma Scanner

Visma Scanner är en gratisapp som du kan använda för att fota, spara och skicka kvitton och fakturor digitalt till Visma eEkonomi Pro. När du använder appen minskar du därmed risken att du glömmer att registrera dina kvitton. Ekonomiavdelningen eller redovisningsbyrån får snabbt in underlagen och kan bokföra dessa direkt. Observera att du måste fortfarande spara originalkopian av kvittot/leverantörsfakturan som underlag för betalning och bokföring.

Genom att koppla bildunderlag till dina verifikationer och leverantörsfakturor slipper du leta fram fakturor och kvitton i pärmar eller plånboken, om du till exempel behöver kontrollera en kontering. När det kommer in nya underlag att koppla får du ett meddelande om det i appen.

Börja använda appen

  1. Skapa ett konto och logga in på vismaspcs.se.
  2. Ladda ned Visma Scanner-appen från App Store eller Google Play.
  3. Logga in i appen med samma inloggningsuppgifter som du använder för att logga in på vismaspcs.se.

För att appen ska kunna skicka bilder till Visma eEkonomi Pro måste administratören av företagets tjänster gå in på vismaspcs.se och ge alla som ska använda Visma Scanner tillgång till tjänsten.

  1. För att ge tillgång till de som vill använda appen loggar du in som administratör på vismaspcs.se, klickar på företagsnamnet uppe i högra hörnet och väljer Användare.
Utskriven faktura utan QR-kod Fotografera fakturan med Visma Scanner. Registrera fakturan i Visma eEkonomi Pro och koppla fotot till fakturan. Appen skickar fotot till Inköp - Bildunderlag.
Utskriven faktura med QR-kod Med appen Visma Scanner läser du först av QR-koden och fotograferar sen fakturan. Appen skickar fotot och data från QR-koden till Visma eEkonomi Pro. Du hittar bilder och data från QR-koden under Inköp - Bildunderlag. När du klickar på bildunderlaget öppnas vyn Ny faktura där uppgifter som faktura- och förfallodatum, belopp, moms, valuta, organisationsnummer och namn automatiskt lästs in via QR-koden.
Faktura som pdf Skicka fakturan till Visma Scanner via e-post. E-postadressen du ska skicka dina fakturor till hittar du under inställningar och Inkommande epostadress. Om du vill att fakturan ska skickas direkt till Visma eEkonomi Pro väljer du Skicka direkt till ekonomisystemet inne i appen.

Ladda ned Visma Scanner-appen gratis i App Store eller Google Play.

Relaterade avsnitt

Appen Visma eEkonomi