Visma Kreditupplysning

Visma Kreditupplysning är en tjänst som är inbyggd i Visma eEkonomi Pro och som ger dig kunskap om dina kunders och leverantörers betalningsförmåga och minskar risken för onödiga kundförluster. Allt du behöver göra för att börja använda tjänsten är att godkänna villkoren för den. Detta gör du genom att logga in på vismaspcs.se. Om det finns flera användare i Visma eEkonomi Pro kan företagets administratör ge de andra medarbetarna tillgång till Visma Kreditupplysning. Användare läggs till/tas bort genom att logga in på vismaspcs.se.

Med tjänsten kan du till exempel göra en kreditupplysning och anmärkningskontroll. Du kan också använda tjänsten för att säkerställa att de uppgifter din kund har lämnat stämmer. Tjänsten söker upp din kund och du kan därefter föra över uppgifterna till ditt kundregister.

För att göra kreditupplysning/anmärkningskontroll på privatperson/enskild firma måste du ha ett legitimt skäl. Detta uppstår vid exempelvis kreditköp och hyresavtal. Upplysningskopia skickas till den som förfrågan avser och gäller för privatperson, enskild firma, handels- och kommanditbolag. Kreditupplysning/anmärkningskontroll på privatperson, enskild firma, handels- och kommanditbolag kräver verifiering med BankID.

Tjänsten har ingen fast avgift, du betalar enbart för de upplysningar och kontroller du gör. Du hittar mer information om Visma Kreditupplysning och en prislista här.