Kom i gång med Visma Kreditupplysning

Visma Kreditupplysning är en tjänst som ger dig kunskap och information om dina kunders betalningsförmåga och minskar risken för onödiga kundförluster. Med tjänsten kan du till exempel göra en kreditupplysning och anmärkningskontroll.

Du kan också använda tjänsten för att säkerställa att de uppgifter din kund har lämnat stämmer. Tjänsten söker upp din kund och du kan därefter föra över uppgifterna till ditt kundregister.

På grund av skärpta krav från Datainspektionen och Bisnode går det från och med 30 mars 2016 inte längre att via Visma Kreditupplysning göra kreditupplysningar för privatpersoner, enskilda firmor eller andra organisationer där en omfrågandekopia skickas ut. Har du ändå behov av att göra den här typen av kreditupplysning får du göra det utanför tjänsten Visma Kreditupplysning. Du kan läsa mer om hur du går tillväga på Bisnodes webbplats.

Aktivera tjänsten

I samband med att du godkände licensavtalet för Visma eEkonomi Smart aktiverades tjänsten Visma Kreditupplysning.

Använda tjänsten

Du når kreditupplysningen från Kundregistret och Leverantörsregistret. Du betalar bara för de upplysningar du gör. Läs mer om Visma Kreditupplysning och se prislistan här.

Behörighet

Om det finns flera användare i Visma eEkonomi Smart, är det företagets administratör för internettjänsterna som kan ge övriga medarbetare tillgång till tjänsten Visma Kreditupplysning. Användare läggs till/tas bort genom att logga in på Mina tjänster på vismaspcs.se.

Supportforum

Ta del av andra användares frågor och funderingar i vårt forum.