Visma eEkonomi Smart

Nytt i Visma eEkonomi Smart

Nyheter och förändringar i Visma eEkonomi Smart presenteras här.

April 2019

Ange kundens orderreferens på faktura

Vi har lagt till ett fält där du kan ange kundens orderreferens när du skapar fakturor. Du kan använda upp till 50 tecken och kombinera både siffror och bokstäver när du lägger in orderreferensen.

Från den 1 april är det obligatoriskt att skicka e-faktura när företag fakturerar varor och tjänster som faller under bestämmelserna för offentlig upphandling, enligt LOU, LUF, LUFS och LUK. Funktionen för att skicka e-faktura i Visma eEkonomi Smart uppfyller redan lagkraven, däremot kräver vissa kommuner att orderreferens specificeras. Det nya fältet Kundens orderreferens säkerställer därmed att du även i dessa fall uppfyller kundernas krav.

Läs mer om att skicka e-faktura i avsnittet Visma AutoInvoice.

Läs mer om Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor på webbplatsen för Myndigheten för digital förvaltning.

Automatisk beräkning av moms vid omvänd skattskyldighet

När du registrerar en leverantörsfaktura som omfattas av reglerna för omvänd skattskyldighet hjälper programmet dig att räkna ut den omvända momsen. Detta gäller numera alla bokföringskonton med momskod 20-24 och gäller, förutom inköp med omvänd byggmoms, också när du registrerar inköp från utländska leverantörer. Både de som finns inom och utanför EU.

Momsen beräknas automatiskt när du på leverantörsfakturan anger ett inköpskonto som har någon av momskoderna 20-24 kopplat till sig. När du trycker Enter läggs rader med rätt momskonton till och den ingående och utgående momsen beräknas.

Smarta genvägar

Vi har lagt till länkar som öppnar verifikationer och fakturor när du arbetar i vyerna Leverantörsfakturor, Kundfakturor och Kassa- och bankhändelser. Det gör det snabbt och enkelt för dig att titta på den tillhörande verifikationen eller fakturan.

När du arbetar med att stämma av bankhändelser, klickar du på länken i kolumnen Bokföringshändelser för att öppna dokumentet. När du har tittat på det, väljer du Avbryt för att komma tillbaka till listan med kassa- och bankhändelser. Länkarna i listorna med fakturor fungerar på samma sätt. Du klickar på länken för verifikationen för att titta på den och väljer Avbryt för att komma tillbaka till fakturalistan.

Välj flera projekt

Du kan nu välja vilka projekt du vill visa i rapporterna Huvudbok, Balansräkning, Resultaträkning, Försäljningsstatistik och Verifikationslista. Du markerar helt enkelt de projekt du vill visa i rapporten och kan också välja alla projekt genom att markera Välj alla.

Håll koll på dina återkommande fakturor

När du loggar in i Visma eEkonomi Smart, får du en notifiering om du har några återkommande fakturor där fakturadatumet passerats och du kan skicka dem direkt. Vid inloggning får du också information om hur många fakturor som har skickats under innevarande vecka. Programmet hjälper dig hålla koll på dina återkommande fakturor så att du kan fokusera på din verksamhet.

Sökord: uppdateringar, nyheter

Supportforum

Ta del av hur 30 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.

Laddar...