Visma eEkonomi Smart

Nytt i Visma eEkonomi Smart

Nyheter och förändringar i Visma eEkonomi Smart presenteras här.

Juni 2019

Importera kontoutdrag och jobba smartare i kassa och bank

Det finns olika sätt att registrera in- och utbetalningar. För dig som inte har bankkoppling finns nu en lösning som gör det möjligt att importera bankhändelser till Visma eEkonomi Smart. Allt du behöver göra är att ladda ner ditt kontoutdrag som CSV-fil från internetbanken och sedan ladda upp eller släppa filen inne i Kassa- och bankhändelser. När importen är klar kommer du kunna se dina bankhändelser, matcha dem mot föreslagna bokföringshändelser och bokföra dem. Läs mer i Importera kontoutdrag.

Använder du Kassa- och bankhändelser på det effektivaste sättet? För att säkerställa att du jobbar effektivt kan du ta en titt på vår informationssida för kassa och bank och se vilket tillvägagångssätt som passar bäst för just ditt företag.

Nya möjligheter med Zapier-integrationer

Zapier är en tredjepartslösning som du hittar under Appar och tillval i programmet och som gör det möjligt att samla alla dina appars bästa funktioner på ett och samma ställe, för en smidigare arbetsgång. Genom att använda Zapier kan du integrera Visma eEkonomi Smart med över 1 300 andra appar och tjänster. Du kopplar helt enkelt samman två appar så att en händelse i den ena appen triggar en händelse i den andra.

Du kan läsa mer om Zapier och hur du kommer igång i Zapier och Visma eEkonomi Smart.

Dubblettkontroll vid SIE-import

För att förhindra eventuella dubbletter vid inläsningen av verifikationer från SIE-filer har vi nu gjort importen mycket smartare! Visma eEkonomi Smart presenterar nu verifikationer i SIE-filen som matchar verifikationer som redan finns i programmet i importguiden och hoppar sedan över dessa vid import. På så vis läses endast nya verifikationen in. Matchningen görs på både konto, belopp och beskrivning – oavsett verifikationsserie.

Färre klick för en effektivare arbetsdag

Med siktet inställt på att göra Visma eEkonomi Smart ännu effektivare har vi nu lagt till ännu fler smarta genvägar för att minska antalet klick i programmet. Vi har exempelvis gjort det möjligt för programmet att:

  • Komma ihåg vilken sida du står på när du redigerar konton i kontoplanen.
  • Snabbare välja konton när du skapar verifikationer.
  • Automatiskt skrolla neråt när du skapar långa verifikationer.
  • Länka till fakturor från verifikationer som listas i Kontoanalysen och verifikationslistan.

De här förbättringarna är särskilt efterfrågade av redovisningsbyråer.

Registrera leverantörsfaktura med förfallodatum bakåt i tiden

Om du har bankkoppling och vill lägga till ett förfallodatum bakåt i tiden när du registrerar en ny leverantörsfaktura kan du enkelt göra det genom att markera rutan Betala manuellt. Fakturan exkluderas då från betalningsfilen. Genom att exkludera fakturan från betalningsfilen kan du lägga till ett förfallodatum bakåt i tiden. Glöm bara inte att du då måste betala fakturan manuellt.

Ge din revisor tillgång till Visma eEkonomi Smart

Vi förstår behovet av att ge din revisor tillgång till alla uppgifter i Visma eEkonomi Smart och därför har vi gjort det möjligt för revisorn att få en överblick av alla företagets digitala dokument inne i programmet. Genom att helt enkelt registrera en ny användare kommer revisorn kunna se, skriva ut och exportera de uppgifter som krävs för att göra jobbet.

Läs mer i Registrera revisor som användare.

Sökord: uppdateringar, nyheter

Supportforum

Ta del av hur 30 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.

Laddar...