Visma eEkonomi Smart

Skattekonto

Skattekontot är det konto du eller ditt företag har hos Skatteverket. Om du har en enskild firma, används ditt privata skattekonto även för företaget. Det visas därför inte i Visma eEkonomi Smart.

Om du har ett handelsbolag eller aktiebolag, har företaget ett eget skattekonto. På skattekontot sammanställs skatter, arbetsgivaravgifter, F-skatt och övriga skatter och en beräkning görs av hur mycket skatt företaget ska betala in eller få tillbaka. Skatteverket kommer därefter att debitera ditt skattekonto med skatt att betala eller ge dig ett tillgodohavande. Om du har skatt tillgodo och den överstiger ett visst belopp kommer den att överföras till ditt bankkonto, om du har registrerat det hos Skatteverket.

Skattekontot i Visma eEkonomi Smart fungerar som ett bankkonto och du hittar det under Kassa- och bankhändelser som en egen typ av konto. Alla transaktioner på skattekontot ska matchas mot rapporter som du skapat i Visma eEkonomi Smart för samma period.

Du kan importera transaktionerna från ditt skattekonto till Visma eEkonomi Smart med en SKV-fil. SKV-filen hämtar du från skatteverket.se när du är inloggad på ditt skattekonto.

Titta på filmen Få full koll på skattekontot i Visma eEkonomi Smart  för att år till.

Relaterade avsnitt

Matcha skatt- och bankhändelser
Matcha utbetalning från skattekontot mot momsredovisning
Få full koll på skattekontot i Visma eEkonomi Smart
Månadsavstämning Skattekonto

Supportforum

Ta del av hur 30 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.

Laddar...