Gör om utskrivna fakturor till e-fakturor

Det är fortfarande många företag som skickar utskrivna fakturor per post eller som pdf. Om du vill slippa lägga in dessa fakturor manuellt i Visma eEkonomi Smart kan du använda Vismas scanningservice. Dina leverantörer skickar då fakturorna utskrivna eller som pdf till scanningscentralen istället för till ditt företags adress. Där scannas fakturan och görs om till en e-faktura som skickas till ditt program. Mottagna e-fakturor hittar du under fliken Utkast. Priser för scanningstjänsten hittar du på vismaspcs.se.

Gör så här för att aktivera Vismas scanningstjänst

  1. Välj Inställningar - Företagsinställningar - Faktureringsuppgifter.
  2. Under AutoInvoice, markera Ta emot e-faktura.
  3. Markera Aktivera scanningstjänsten.
  4. Lägg till den e-postadress som ska användas för dokument som inte kan scannas. E-postadressen från Grunduppgifter kommer upp som förslag här, men det går att byta.
  5. Spara.

Det kan ta upp till 24 timmar innan tjänsten är aktiverad, Kom ihåg att informera dina leverantörer att ditt företag har en ny fakturadress. Adressen som dina leverantörer ska skicka fakturor till visas när du aktiverar scanningstjänsten.

Klicka på länken för att ladda ner en brevmall som du kan använda när du ska informera leverantörer om företagets nya faktureringsadress.

Relaterade avsnitt

Företagsinställningar

Supportforum

Ta del av hur 30 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.