Skicka e-faktura

Du gör på samma sätt när du skapar fakturan oavsett om du ska skriva ut fakturan på egen skrivare, mejla den eller skicka den som brev eller e-faktura via Visma AutoInvoice. Både vanliga fakturor och kreditfakturor kan skickas som e-fakturor.

När du fyllt i fakturans alla uppgifter, välj Bokför och skicka e-faktura . Fakturan skickas då elektroniskt till kunden. Du kan välja att skicka fakturor elektroniskt även när du skickar till flera kunder, antingen som en enda åtgärd för alla fakturor eller för enskilda kunder.

Första gången du skickar en e-faktura till kunden, gör programmet en sökning på kunden i Visma AutoInvoice. En lista med möjliga mottagare visas och du får bekräfta att programmet hittat rätt mottagare av e-faktura.

Stoppad e-faktura

Om en e-faktura av någon anledning inte kan levereras till kunden visas en röd markering i fakturalistan. En orsak till att en faktura stoppas kan vara att den saknar referenskod, eller att det är något fel i referenskoden.

Öppna fakturan och läs i historiken om varför den stoppats. Om felet beror på referenskoden kan du skicka om fakturan när den rättats.

Priser och mer information

vismaspcs.se hittar du aktuella priser och mer information om fördelarna med tjänsten.

Relaterade avsnitt

Skapa faktura
Kontrollera mottagare av e-faktura

Supportforum

Ta del av hur 30 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.