Starta integration till iZettle

Om du har ett iZettle-konto kan du integrera det med Visma eEkonomi Smart. Med integrationen kommer din iZettle-försäljning automatiskt bokföras dagligen. Allt du behöver göra för att komma igång är att välja vilka bokföringskonton som transaktionerna ska bokföras på och godkänna att Visma eEkonomi Smart hämtar uppgifter från ditt iZettle-konto.

  1. Välj Appar och tillval i menyn till vänster.
  2. Välj Betalningslösningar och leta upp iZettle.
  3. Välj Läs mer och därefter Aktivera nu.
  4. Välj de bokföringskonton som ska användas.

För att enkelt kunna följa upp och få en bra överblick av kortavgifter och din fordran hos iZettle, kan det vara en bra idé att lägga upp separata bokföringskonton för din iZettle-försäljning. Du lägger till nya bokföringskonton genom att klicka på den blå symbolen i fältet och välja Nytt konto.

Notera att iZettle inte skiljer på försäljning av varor och tjänster och att bokföringskontona du väljer att använda kommer att användas för transaktioner av båda försäljningstyperna.

Om du använder verifikationsserier kommer iZettle-försäljningen att bokföras i serie Övrigt.

  1. Välj Spara.

När du sparar inställningarna kommer iZettles webbplats att öppnas. Du måste då logga in på ditt konto och godkänna att Visma eEkonomi Smart får hämta uppgifter från ditt iZettle-konto. När du godkänt att programmet får hämta uppgifter är integrationen klar och all försäljning, efter tidpunkten för godkännandet, kommer att importeras och bokföras i Visma eEkonomi Smart.

Om du vill ändra bokföringskonton, efter aktiveringen av iZettle-integrationen, gör du det under Inställningar - Företagsinställningar på fliken Grunduppgifter.

Relaterade avsnitt

Matcha inbetalningar manuellt
Avsluta/inaktivera integration till iZettle
Arbeta med iZettle och Visma eEkonomi

Supportforum

Ta del av hur 42 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.