Kundfakturor

Kundfakturor

Under Försäljning - Kundfakturor hanterar du alla dina kundfakturor. Här kan du skapa nya fakturor, men också skicka påminnelser och göra inbetalningar.

Under Obetalda kundfakturor visas alla fakturor du har skapat och som ännu inte är helt betalda. Genom att göra ett urval på Kategori och Status kan du anpassa listan att enbart visa de fakturor du är intresserad av. Du kan läsa mer om hur du skriver ut en lista med alla dina obetalda kundfakturor i Rapporter.

Under Alla kundfakturor visas alla fakturor för den senaste månaden under pågående bokföringsår. Du kan ändra datumintervallet om du vill se fakturor från andra perioder.

Under fliken Utkast sparas de fakturor som du har börjat registrera, men som inte är klara att skickas. Du kan när som helst gå tillbaka och öppna ett utkast för att färdigställa fakturan. Du kan även behandla och skapa fakturor av flera fakturautkast samtidigt.

Genom att klicka i kolumnrubrikerna kan de olika listorna sorteras så att de visar fakturorna i den ordning du vill ha dem. Det går också göra urval i listan genom att till exempel söka på kundnummer, ett belopp eller text från fältet Er referens.

Om du vill ändra på fakturans utseende kan du göra detta under Inställningar - Företagsinställningar - Övriga uppgifter.

Webshop-order

Om du har en koppling mot Visma Webshop förs en beställning i din webshop automatiskt över till Visma eEkonomi Smart och sparas under Webshop-order.

När du använder tillvalet lager

När lager är aktiverat skapas utleveranser automatiskt när du skapar en order eller en kundfaktura. Lagersaldot minskas då med direkt med de antal artiklar som du registrerat en order för eller har fakturerat.

Om du skickar en kreditfaktura där lagerartiklar ingår, kommer du få en fråga om du vill att artiklarna ska returneras till lagret eller inte. Om du väljer att returnera artiklarna skapas en inleverans automatiskt. Visma eEkonomi Smart håller reda på varje enskild artikel och returnerar artiklarna till lagret med det inköpspris och den fraktkostnad de hade när de levererades in första gången.

Väljer du att inte returnera artiklarna till lagret skapar programmet automatiskt en inleverans och därefter direkt en utleverans för de aktuella artiklarna. Genom att göra både en in- och en utleverans blir försäljningsstatistiken korrekt.

Relaterade avsnitt

Kreditera faktura
Matcha inbetalningar manuellt
Skapa återkommande faktura
Skapa flera fakturor

Supportforum

Ta del av andra användares frågor och funderingar i vårt forum.