Korttidsarbete

Med anledning av coronaviruset har stöd för korttidsarbete (tidigare benämnt korttidspermittering) införts. Det innebär att arbetsgivare kan minska anställdas arbetstid och få stöd från staten för att täcka stora delar av kostnaden.

tillvaxtverket.se och på sidan Permittering - vad gäller och vad innebär det? Så permitterar du rätt kan du läsa om vad som gäller vid permittering.

Stödet för korttidsarbete förlängs till juni 2021. Ansökan om stöd för korttidsarbete 2021 öppnar den 29 mars och då går det att söka stödet retroaktivt från den 1 december 2020. Läs mer på sidan Korttidsarbete 2021 på tillvaxtverket.se.

Korttidsarbete beräknas inte automatiskt i Visma Lön 100 utan beräkningen får göras manuellt. För att korttidsarbete ska beräknas automatiskt och du ska kunna göra fler anpassningar rekommenderar vi Visma Lön 300. Läs mer på vismaspcs.se.

Alla lönerader för korttidsarbete finns i Visma Lön 100 från och med version 2020.2. Läs mer i avsnittet Varför visas inte alla lönerader för korttidsarbete i Visma Lön? om du arbetar i en tidigare version och inte har dessa lönerader i ditt program. Du ser vilken version du har installerad längst ner till höger på skärmen och under Hjälp - Om Visma Lön 100.

Relaterade avsnitt

Supportforum

Ta del av andra användares frågor och funderingar i vårt forum.