Korttidsarbete

Med anledning av coronaviruset covid-19 har stöd för korttidsarbete (tidigare benämnt korttidspermittering) införts. Det innebär att arbetsgivare kan minska anställdas arbetstid och få stöd från staten för att täcka stora delar av kostnaden. I vår forumtråd Korttidspermittering/korttidsarbete införs kan du följa beslut kring hur länge stödet för korttidsarbete ska gälla.

tillvaxtverket.se finns vanliga frågor rörande korttidsarbete och på sidan Permittering - vad gäller och vad innebär det? Så permitterar du rätt kan du läsa om vad som gäller vid permittering.

Korttidsarbete beräknas inte automatiskt i Visma Lön 100 utan beräkningen får göras manuellt. För att korttidsarbete ska beräknas automatiskt och du ska kunna göra fler anpassningar rekommenderar vi Visma Lön 300. Läs mer på vismaspcs.se.

Arbetsgivaren får statligt stöd för att kunna ersätta lön upp till taket på 44 000 kronor. För lönedelen som överstiger taket ges inget stöd.

Alla lönerader för korttidsarbete finns i Visma Lön 100 från och med version 2020.2. Läs mer i avsnittet Varför visas inte alla lönerader för korttidsarbete i Visma Lön? om du arbetar i en tidigare version och inte har dessa lönerader i ditt program. Du ser vilken version du har installerad längst ner till höger på skärmen och under Hjälp - Om Visma Lön 100.

Relaterade avsnitt

Supportforum

Ta del av hur 42 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.