Översikt över programmet

Här får du en överblick över hur programmet är uppbyggt och hur du kan arbeta med det på ett smidigt sätt. Klicka på bilderna för att göra dem större.

Programmets arbetsområden

Programmets olika arbetsområden är uppdelade på flikar. På respektive flik finns stora tydliga ikoner med text, för att du snabbt ska hitta det du söker. Fliken kan innehålla både funktioner som du kan arbeta med och tillhörande register. Så här kan det se ut:

Fliken Kommando

När du har valt den funktion du vill arbeta med öppnas i många fall fliken Kommando. På kommandofliken presenteras precis det du behöver i det arbetsfönster du står i just nu. Du kan också nå de flesta av dessa kommandon genom att högerklicka.

Fliken Kommando är alltid placerad längst till höger i menyn med funktionens namn ovanför.

Om du lämnar arbetsfönstret för att titta på andra flikar, ligger kommandofliken alltid kvar längst ut till höger. För att komma tillbaka till funktionen klickar du på kommandofliken.

De funktioner du har öppnat lägger sig som flikar över själva arbetsfönstret. Du stänger flikarna genom att klicka på krysset eller trycka på Esc.

Alt-tangenten

Vill du på ett enkelt sätt navigera dig mellan olika programdelar utan att använda musen, kan du göra det med hjälp av Alt-tangenten. När du trycker på Alt-tangenten visas små bokstavsikoner i programmet för de olika val du kan göra. Tryck på motsvarande bokstav på tangentbordet och programmet navigerar till det val du har gjort.

Menyn Arkiv

Företagsinställningar, ingångsvärden, säkerhetskopiering, hantering av användare och mycket annat hittar du under menyn Arkiv.

Övre högra hörnet

I övre högra hörnet finns användbara knappar och fält. Om knappen som visar en klocka är röd så finns det noteringar som kan vara bra att läsa. Här finns också knappar för att synkronisera internettjänster och komma till Min sida. Knappen för synkronisering visas bara om du har aktiverat internettjänsterna under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Import/Export.

Via knappen med två pratbubblor kommer du vill en chatbot där du kan få hjälp med ditt program. I de fall chatboten inte kan svara får du möjlighet att kopplas vidare till en supporttekniker på Visma Spcs. Du kan endast använda chatboten om du har serviceavtal på ditt program.

Du kan göra sökningar i programmets hjälp eller klicka på frågetecknet för att läsa hjälpavsnittet till den sida du är inne på just nu i programmet. Det går också bra att använda knappen F1 för att öppna hjälpen.

Relaterade avsnitt

Snabbkommando
Nu ska vi se till att du kommer igång!

Supportforum

Ta del av hur 30 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.