Visma Lön 600

Skapa lönekörning

När det närmar sig löneutbetalning ska en lönekörning skapas i programmet. Om du har registrerat avvikelserna fortlöpande under månaden i kalendariet så kommer de med på lönekörningen automatiskt. Använder du Visma Tid eller Visma Lön Anställd så kommer avvikelserna in på lönekörningen därifrån. Du kan också komplettera med avvikelser direkt på lönekörningen, eller sköta alla avvikelser på det sättet.

Gör så här för att skapa en lönekörning:

  1. Välj Lönearbete - Lönekörningar.
  2. Klicka på knappen Ny.
  3. Välj Typ av lönekörning.
  4. Välj Utbetalningsdatum.
  5. Ange Beskrivning för den nya lönen. Det finns färdiga beskrivningar att välja på men du kan också skriva in en egen beskrivning.
  6. Markera Utbetalningsperiod.
  7. Markera Månadslön, arbetare, Månadslön, tjänstemän, Timlön, arbetare eller Timlön, tjänstemän om du vill begränsa lönekörningen till en löneform och/eller personalkategori.
  8. Ta bort markeringen i kolumnen Ta med för de anställda som inte ska vara med på den aktuella lönekörningen.

Du kan välja vilken kolumn du vill sortera listan på genom att klicka på kolumnens namn. Om du exempelvis klickar på Efternamn så kommer listan att sorteras i bokstavsordning utifrån de anställdas efternamn.

För att anställda ska visas i listan när du skapar en ny lönekörning måste alla obligatoriska fält i anställningsregistret vara ifyllda.

  1. Klicka på Skapa.

Relaterade avsnitt

Registrera lönehändelser och betala ut lön
Lönekörning
Backa lönekörning
Inbetalning från anställd
Importera tidsredovisningsfil
Löneutbetalning efter byte från timlön till månadslön eller tvärtom

Supportforum

Ta del av hur 30 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.