Visma Resa & Utlägg

Säg upp och avaktivera Visma Resa & Utlägg för anställd eller för hela företaget

Avaktivera för anställd

Gör så här för att avaktivera Visma Resa & Utlägg för en anställd:

Det är viktigt att avaktiveringen görs i denna ordning.

Om den anställde är attestansvarig i Visma Lön Anställd ska den inställningen tas bort innan den anställde avaktiveras i Visma Lön. Läs mer i avsnittet Attestansvariga.

  1. Öppna löneprogrammet.
  2. Välj Personal - Anställda.
  3. Dubbelklicka på den anställde som du ska avsluta tjänsten för.
  4. Välj fliken Personuppgifter och ta bort markeringen vid Använder Visma Resa & Utlägg.
  1. Välj Arkiv - Synkronisera internettjänster.

Läs mer i avsnittet Köpa eller avsluta användarlicenser i hjälpen för Mina tjänster om du vill ta bort användaren från vismaspcs.se.

Avaktivera för företaget

Gör så här för att avaktivera Visma Resa & Utlägg för hela företaget.

  1. Öppna löneprogrammet.
  2. Välj Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Import/Export.
  3. Ta bort markeringen vid Använder Visma Resa & Utlägg.
  4. Du får nu godkänna att anställda inte längre kommer att kunna använda tjänsten och att all information om anställda och företaget i Visma Resa & Utlägg kommer att tas bort.
  5. Välj Spara.

Synkronisering mellan tjänsten och löneprogrammet sker automatiskt.

Supportforum

Ta del av hur 30 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.