Visma Skatteprogram

Packa upp fil i WinZip

Du har fått en eller flera filer via e-post som är packade i formatet ZIP. För att packa upp dessa filer följer du instruktionen nedan.

  1. Öppna din e-post med zip-filerna och välj att spara ner filerna. Spara filerna i en mapp på hårddisken eller t ex direkt på skrivbordet. I de flesta e-postprogram kan du klicka med höger musknapp på filen och välja Spara som.
  2. För att packa upp filen får du markera den på skrivbordet, om det var där du sparade den, eller gå in i utforskaren och bläddra fram till filen. Högerklicka på filen och välj Extrahera alla. Därefter får du välja var du vill spara filerna. Du kan t ex skapa en mapp direkt under C:\ och kalla den ZIP.
  3. Om du har fått flera zip-filer gör du likadant med alla. Du kan skapa en ny mapp för varje zip-fil du ska packa upp.

Om du inte har Windows XP, Vista eller av någon annan anledning inte kan välja Extrahera alla när du högerklickar på filen, kan du behöva ladda hem programmet Winzip som hanterar sådana filer. Det kan du göra genom att klicka på följande länk: Ladda ner WinZip. Under Welcome Winzip users får du klicka på Download now och följa instruktionerna. Detta är en version som du kan använda kostnadsfritt i ett antal dagar.

Att packa upp zip-filer eller hämta hem programmet Winzip, ligger utanför Visma Spcs program och därför har vi ingen support på att packa upp zip-filer. För mer hjälp utöver detta dokument hänvisar vi till dataansvarig eller motsvarande.

Supportforum

Ta del av hur 30 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.

Laddar...