Visma Skatteprogram

Räknaren

Programmet har en inbyggd miniräknare, som kallas fram genom att man trycker på F8-tangenten, klickar på knappen för räknare eller väljer Hjälp - Räknare.

Använd den om du t ex vill summera tillgångar eller räntor. Det går snabbare att använda denna räknare än att använda en konventionell sådan. Det beror på att uppgifter flyttas automatiskt mellan räknare och inmatningsfält. Den siffra som står i inmatningsfältet när du går till räknaren flyttas automatiskt till räknarens fönster. När du räknat färdigt och trycker på Överför flyttas räknarens slutresultat in i det inmatningsfält där markören befinner sig.

Klicka på räknarens olika tangenter eller tryck på motsvarande tangenter på tangentbordet. De inskrivna siffrorna visas i räknarens övre fönster. Minustecken slås in före den siffra som ska dras ifrån.

När du har räknat färdigt och vill gå vidare klickar du på knappen Överför eller trycker på Enter-tangenten. Du är då tillbaka i programmet och siffran i räknarens fönster har flyttats över i rutan för t ex ränta. Resultatet avrundas till samma antal decimaler som i det inmatningsfält där räknaren kallas upp.

Supportforum

Ta del av hur 30 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.

Laddar...