Startsidan och Min profil

På startsidan får du en bra överblick över vad som händer i företaget och du kan enkelt hålla dig informerad och följa upp det som behöver åtgärdas.

Under Nyheter & rutiner kan du och dina kollegor skapa egna inlägg/rutiner och bifoga bilder. Du skapar nya inlägg genom att klicka på Nytt inlägg. Därefter får du ange en rubrik, välja om inlägget ska vara en Rutin eller Inlägg, skriva din text och ange när inlägget ska publiceras.

Under Uppgifter ser du de uppgifter som är satta till dig med dagens datum. Här visas också om du har uppgifter som är försenade.

Du kan även göra en tidregistrering eller starta en klocka utifrån en bokning som kommer från resursplaneringen.

Under Genvägar kan du lägga in länkar till de webbsidor som är viktiga och intressanta för företagets arbete. Det sparar mycket tid och förenklar för alla medarbetare.

Till höger på startsidan hittar du Aviseringar, Åtgärder och Kommande. Detta är funktioner som gör att du får en bra överblick över vad som händer i företaget och du kan enkelt hålla dig informerad och följa upp det som behöver åtgärdas.

Aviseringar Har du kvitton eller tider att godkänna/attestera visas det under Aviseringar till höger på startsidan. Här får du även en påminnelse när någon på företaget fyller år.
Åtgärder Här visas information där det krävs en åtgärd av dig, till exempel om ett projekt har passerat slutdatum eller den kalkylerade tiden för projektet har överstigits.
Kommande Under Kommande hittar du aviseringar som hjälper dig att hålla koll på vad du behöver agera på innan slutdatumet passeras.

För användare med licensen Total visas också fältet Visa aviseringar, åtgärder & kommande för uppe till höger. Här kan du välja en medarbetare för att se vad denne har för information under Aviseringar, Åtgärder och Kommande. En smidig funktion som kan underlätta om en medarbetare till exempel är sjuk.

Har du blivit omnämnd på ett projekt eller en uppgift visas detta under ikonen Aviseringar. Ikonen ser ut som en klocka och finns till vänster om frågetecknet i den blå programlisten. När du har en avisering visas en röd markering vid ikonen. Informationen som visas här visas även i appen.

Vill du få en sammanfattning via mejl av de aviseringar som visas på startsidan kan du ange det under Min profil uppe till höger. Vid Sammanfattning via e-post väljer du Ingen, Varje morgon eller Varje måndag. Är du administratör kan du ange om användaren ska få en sammanfattning via mejl. Det gör du i så fall under Licenser & Användare.

Relaterade avsnitt