Skapa artikelvarianter

Om du säljer varor som finns i flera olika varianter, till exempel en t-shirt som du säljer i fyra olika färger och tre storlekar, kan du förenkla visningen av artikeln genom att skapa artikelvarianter. Titta gärna på denna filmen för att se hur du kan arbetar med artikelvarianter.

Du skapar inte nya artiklar när du skapar artikelvarianter. Varianterna kopplas till befintliga artiklar och är till för att underlätta visningen av artiklar i din shop.
När en kund tittar på en artikel som har varianter i din shop, kan kunden växla mellan alla varianter av artikeln genom att välja mellan de olika egenskaperna för artikeln.

  1. Välj Webshop - Artiklar.
  2. Sök artikel genom att skriva artikelns namn eller nummer i sökfältet.
  3. Klicka på artikelns nummer eller namn i listan.
  4. Fönstret Redigera artikel visas.
  5. Välj Artikelvarianter.
  6. Klicka på Lägg till egenskap och ange en första egenskap för varianten, till exempel storlek.
  7. Lägg till ett eller flera värden för egenskaper, till exempel XS, S, M, L. Du kan ha upp till tre olika specifikationer för varje artikel och flera olika värden för varje egenskap.
  8. Ange vilka värden som den artikel du arbetar med har. Artikeln visas då som huvudartikel i listan med artikelvarianter.
  9. Koppla dina artiklar till de olika varianterna genom att söka på artikelns namn eller nummer i kolumen Artikelnummer och namn.

Relaterade avsnitt

Skapa eller importera artikel
Visa artikelkategori i din webbshop

Supportforum

Ta del av andra användares frågor och funderingar i vårt forum.