Säkerhetskopiering till olika media

Du kan välja säkerhetskopiera till olika media t ex hårddisk eller USB-minne. Vad du väljer för media beror på hur mycket data du har, d v s hur stor blir säkerhetskopian och vilka rutiner du har.

Storegate Backup

Genom att använda Storegate Backup kan du tryggt och säkert lagra dina säkerhetskopior eller andra viktiga dokument i molnet. På så sätt kan du när som helst, och från vilken uppkopplad dator eller mobil som helst, få tillgång till din information.

För att få tillgång till Storegate Backup loggar du in på Mina tjänster på vismaspcs.se. Därefter klickar du på pilen vid företagsnamnet uppe till höger och väljer Användare och tjänster. Gå in på den eller de användare som ska ha tillgång till Storegate Backup och aktivera tjänsten för dem. Därefter kommer Storegate Backup att visas på användarens startsida för Mina tjänster. Det är endast den som har rollen som Administratör på Mina tjänster som kan aktivera tjänsten för ytterligare användare. Läs mer om Storegate Backup.

Har du supportfrågor kring Storegate Backup så kontaktar du Storegate antingen via telefon på 08-411 55 66 eller via deras hemsida. Du kan också hitta svar på dina frågor på Storegates Supportsidor.

Hårddisk

Hårddisken är ett alternativ som du kan säkerhetskopiera till, men du måste även lägga säkerhetskopian på någon annan media med ett visst intervall, ifall din hårddisk går sönder.

USB-minne

USB-minne blir som en ny enhet när du ansluter det till datorn. Namnet på enheten blir Flyttbar disk. När du väljer att säkerhetskopiera i programmet väljer du denna enhet genom att klicka på Bläddra. Första gången lägger du upp en ny mapp för respektive veckodag. Därefter sparar du måndagens arbete på måndag, tisdagens arbete på tisdagen osv. När månaden är slut och avstämd är det bra att ta en säkerhetskopiera för respektive månad. Du lägger då upp en mapp för varje månad på USB-minnet.

Relaterade avsnitt