Konteringsmallar för nedladdning

Här kan du ladda ner konteringsmallar som har tillkommit i de senaste programversionerna. Till varje konteringsmall finns en beskrivning.

Vill du läsa in alla konteringsmallar som Visma Spcs har gjort som förslag, gör du det genom att importera filen Konteringsmallar SPCS.kml som installeras tillsammans med programmet. Läs mer i avsnittet Importera konteringsmall.

Konteringsmall för inlästa e-fakturor och inscannade underlag

För att underlätta konteringen av inlästa e-fakturor och kvitton som är scannade via Visma Scanner kan du ladda ner och importera filen Konteringsmall SPCS Inläsning.kml.

Filen innehåller tre konteringsmallar:

Dessa konteringsmallar finns med i filen Konteringsmallar SCPS.kml från och med version 2020.3. Har du importerat den filen från en tidigare programversion kan du komplettera dina mallar genom att ladda ner filen Konteringsmall SPCS Inläsning.kml.

Ladda ner Instruktioner

Konteringsmall för importmoms

För att underlätta konteringen av importmoms kan du ladda ner och importera filen Konteringsmall SPCS Import tull.kml.

Filen innehåller tre olika konteringsmallar:

Dessa konteringsmallar finns med i filen Konteringsmallar SCPS.kml från och med version 2016.0. Har du importerat den filen från en tidigare programversion kan du komplettera dina mallar genom att ladda ner filen Konteringsmall SPCS Import tull.kml.

Ladda ner Instruktioner

Konteringsmall för kostnader för AutoCollect

För att underlätta konteringen av Visma Amili fakturor för till exempel momsen på påminnelse- och inkassokravsavgifterna kan du ladda ner och importera filen Konteringsmall_AutoCollect.kml. Om leverantörsfakturan från Visma Amili endast innehåller momsen för påminnelseavgiften kan du registrera leverantörsfakturan som vanligt och ange momsbeloppet på raden för moms.

Denna konteringsmall finns med i filen Konteringsmallar SCPS.kml från och med version 2016.0. Har du importerat den filen från en tidigare programversion kan du komplettera dina mallar genom att ladda ner filen Konteringsmall_AutoCollect.kml.

Ladda ner Instruktioner