Visma eEkonomi Klimatrapport/Klimatrapport Pro

För att nyttja alla härliga funktioner i Visma eEkonomi Klimatrapport Pro behöver du uppgradera till en större variant av Visma eEkonomi. Läs mer om Visma eEkonomi Provismaspcs.se.

Varför ska du och ditt företag ha koll på er klimatpåverkan?

Utöver de självklara fördelarna för vår planet är ett aktivt klimatarbete nyckeln till en framgångsrik affär. Företag som mäter sin klimatpåverkan och arbetar för att minska den är mer konkurrenskraftiga i upphandlingar, har mer trogna medarbetare och får ett starkare varumärke.

Med ökade hållbarhetskrav från omvärlden blir det allt vanligare att utvärdera leverantörer utifrån deras klimatpåverkan. Under de kommande åren kommer dessutom lagstiftning som gör klimatrapportering obligatoriskt. Genom att börja redan idag får du och ditt företag ett försprång och framtidssäkrar er affär.

Använd vår klimatrapport och få en snabb överblick över ditt företags klimatavtryck, genom att använda uppgifterna i Visma eEkonomi Smart. Beräkningen är helt automatisk och du kan jämföra ditt klimatavtryck mellan innevarande och föregående räkenskapsår.

Du får insikter kring hur du reducerar ditt klimatavtryck och du kan balansera dina utsläpp genom att finansiera certifierade klimatprojekt direkt i tjänsten. Dessutom får du en sammanställning av ditt avtryck i en färdig klimatrapport, som du kan dela med dina kunder.

För att köpa tillvalet Klimatrapport, gå till Appar och tillval i vänstermenyn. När du har slutfört köpet kommer du åt klimatrapporten genom knappen Gå till tjänsten. Ett nytt fönster öppnas och tjänsten sätter igång och samlar in alla slutförda transaktioner och uppgifter om dina leverantörer från Visma eEkonomi Smart.

Se vår video där vi förklarar hur Visma Klimatrapport Pro fungerar samt lär dig mer om klimatrapportering, reducering och finansiering.

 

Relaterade avsnitt

Tre steg för att minska din klimatpåverkan
Klimatrapportera like a boss

Sökord: klimat, koldioxidutsläpp, växthusgasutsläpp, hållbarhet, klimatkompensera, klimatkompensation