Visma Påminnelse Direkt

Om du har kundfakturor som förfallit till betalning och du vill driva in de pengar kunden är skyldig företaget kan du använda Visma Financial Solutions kostnadsfria tjänst Påminnelse Direkt.

Hur kommer jag igång?

  1. Gå till Appar och tillval.
  2. Välj Påminnelse och inkasso.
  3. Välj Kom igång i övre högra hörnet. Visma Påminnelse Direkt öppnas nu i ett nytt fönster.

Första gången du använder tjänsten behöver du registrera ditt företag Företagsuppgifterna hämtas direkt från Visma eEkonomi Smart och när du har läst och godkänt tjänsteavtalet omdirigeras du till inloggningssidan där du loggar in med samma uppgifter som för Visma eEkonomi Smart. Om du har flera företag måste du växla mellan företagen i Visma eEkonomi Smart och upprepa samma steg för varje företag.

Nästa gång du loggar in till Visma Påminnelse Direkt kan du nå tjänsten på paminnelse-direkt.se och spara sidan som en favorit i din webbläsare.

Hur vet jag vad som händer med mitt kravärende?

När du loggar in i Visma Påminnelse Direkt kan du följa din ärendestatus från det att den förfallna fakturan hämtats till det att ärendet avslutats.

Om du har några frågor kring dina fakturor kan du skicka ett mejl till Visma Financial Solutions: kundreskontra.collectors@visma.com.

Vad kostar det?

Tjänsten Visma Påminnelse Direkt är gratis för ditt företag. Visma Financial Solutions tar ut en påminnelseavgift och en avgift för inkassokravet av din kund. Vilka avgifterna blir beror på hur långt ärendet går. När kunden betalar fakturan får du hela det fakturerade beloppet betalt till företagskontot. Du hittar mer specifik information om avgifterna i tjänsteavtalet som du får ta del av i samband med att du registrerar dig för tjänsten.

Om du har använt tjänsten för Visma Påminnelse Direkt för att driva in en skuld, sammanställer Visma Financial Solutions alla åtgärder de vidtagit och skickar en faktura. Fakturan från Visma Financial Solutions avser moms på de debiterade avgifterna som din kund har betalat. När du registrerar fakturan, bokför du momsen som ingående moms på bokföringskonto 2641. Den tas därmed med i momsredovisningen och blir på så vis inte en kostnad för ditt företag. Om ärendet går hela vägen till Kronofogden kan ytterligare avgifter tillkomma.

Registrera faktura från Påminnelse Direkt
Påminnelse Direkt – vanliga frågor och svar

Supportforum

Ta del av andra användares frågor och funderingar i vårt forum.