Skicka e-fakturor

Funktionen att skicka e-fakturor finns redan inbyggd i ditt program. Du kan skicka alla fakturor som e-fakturor i Visma eEkonomi Smart, oavsett om du skickar dem en åt gången, skickar till flera mottagare samtidigt eller om du skapar återkommande fakturor. Både kundfakturor och kreditfakturor kan skickas som e-fakturor och du kan skicka alla fakturor digitalt, oavsett om du skickar dem som brev, via mejl eller som e-fakturor till kunden. Du hittar aktuella priser och mer information om fördelarna med e-fakturor på vismaspcs.se.

För att kunna skicka e-fakturor måste du ha lagt in ditt momsregistreringsnummer under Inställningar - Företagsinställningar - Grunduppgifter.

Ett momsregistreringsnummer i Sverige består först av landskoden SE, sedan av organisationsnumret eller personnummer beroende på bolagsform och slutligen 01. Inom EU är VAT-/momsregistreringsnummer uppbyggt på samma vis, antal tecken kan dock variera beroende på land men det är alltid en inledande landskod som består av två bokstäver. Därefter är det ytterligare tecken som kan vara siffror eller bokstäver. I Sverige läggs det alltid till 01 på slutet. Specialtecken är inte tillåtna.

Formatet som används för att skicka e-fakturor i Visma eEkonomi Smart kallas S-EDI. Detta konverteras sedan till formatet Svefaktura via InExchange, för att anpassas till mottagarens bokföringsprogram.

E-fakturor som skickas till den offentliga sektorn måste följa Peppol-standarden och detta sköter programmet automatiskt.

Du hittar ditt Peppol ID under Inställningar - Företagsinställningar - Faktureringsuppgifter, under E-fakturor, om du har klickat i boxen för Ta emot e-fakturor.

Relaterade avsnitt

E-fakturor - Vanliga frågor
Ta emot e-fakturor
E-fakturor

Sökord: kivra, skicka till kivra, skicka e-faktura, skicka efaktura