Kom igång med att skicka lönebesked till Visma Min Lön/Kivra

Detta avsnitt gäller bara dig som är löneadministratör.

Företag som använder Visma Min Lön kan skicka lönebesked vidare till Kivra till medarbetare som har en digital brevlåda hos dem.

Det kostar inget extra att skicka lönebesked via Kivra utan ingår i kostnaden för att skicka lönebesked via Visma Min Lön (5 kronor per skickat lönebesked om företaget använder Visma Lön 300/600 och 12 kr/anställd som fått lönebesked under månaden om företaget använder Visma Lön Smart). Läs mer på vismaspcs.se.

Observera att det inte går att skicka lönebesked till Kivra för företag med bolagsformen enskild firma.

Gör så här för att aktivera Kivra:

  1. Aktivera Visma Min Lön. Läs mer i avsnitten Kom igång med Visma Min Lön/Kivra för företaget i Visma Lön Smart och Kom igång med Visma Min Lön/Kivra för företaget i Visma Lön 300/600.
  2. Logga in i Visma Lön Anställd
  1. Välj Kivra i menyn.

Innan du, för ditt företags räkning, kan aktivera integrationen med Kivra måste ditt företag godkänna allmänna villkor för Kivra samt personuppgiftsbiträdesavtal eftersom både Visma Spcs AB och Kivra AB kommer vara personuppgiftsbiträde för sådana personuppgifter i lönebesked som ditt företag är personuppgiftsansvarig för, vilka via integrationen sänds vidare till Kivra.

För att godkänna de allmänna villkoren och personuppgiftsbiträdesavtalet måste du vara behörig firmatecknare för ditt företag eller ha en fullmakt som ger dig behörighet till det. Ni ansvarar själv för att en behörig person godkänner avtalet/villkoren.

Om du arbetar via Visma Advisor eller Visma Byråstöd är det du som byrå som godkänner avtalet åt kunden.

  1. Markera Jag godkänner Personuppgiftsbiträdesavtal.
  2. Markera Jag godkänner Allmänna villkor.
  3. Klicka på Aktivera integrationen med Kivra.

Nu kommer företaget att registreras som avsändare av digitala lönebesked hos Kivra. I de flesta fall görs registreringen direkt, men om företaget finns registrerat som avsändare hos Kivra sedan tidigare ska det kopplas ihop med Visma Min Lön, och det kan ta några dagar.

När lönebesked skapas i Visma Lön kommer nu alla lönebesked automatiskt att skickas vidare till Kivra till medarbetare som har en digital brevlåda hos Kivra.

Relaterade avsnitt

Supportforum

Ta del av andra användares frågor och funderingar i vårt forum.