Kom igång med Visma Min Lön/Kivra för företaget i Visma Lön Smart

Visma Min Lön är en tjänst där anställda ser sina lönebesked och får en överblick över bland annat övertid och semesterdagar, både på webben och i mobilappen Visma Lön Anställd. Om företaget har aktiverat integration med Kivra skickas lönebeskeden vidare till anställda som har en digitala brevlåda hos dem. Visma Min Lön kan antingen användas från Visma Lön Anställd eller fristående.

Visma Min Lön ingår i Visma Lön Smart, men det tillkommer en kostnad per anställd som fått lönebesked under månaden, oberoende av om lönebeskeden skickas via Visma Min Lön eller ej. Det tillkommer även en kostnad om de anställda registrerar sina tider i Visma Lön Anställd. Läs mer på vismaspcs.se.

Innan du kan börja arbeta löpande med tjänsten ska några grundinställningar göras i Visma Lön Smart.

Om den anställde är ansluten till någon av Vismas digitala tjänster går det inte att ändra förnamn, efternamn eller e-postadress i Visma Lön Smart, utan då måste ändringen göras i Mina tjänstervismaspcs.se.Läs mer i avsnittet Hur ändrar jag namn eller e-postadress i Visma Lön Anställd/Visma Min Lön/Visma Utlägg?.

  1. Välj fliken Lön.
  2. Markera med Min Lön/Kivra under Skicka lönebesked.
  3. Klicka på Spara.
  4. Aktivera funktionen för att skicka lönebesked till Kivra. Läs mer i avsnittet Kom igång med att skicka lönebesked till Visma Min Lön/Kivra i hjälpen för Visma Lön Anställd.

vismaspcs.se finns förslag på hur du som löneadministatör kan informera de anställda inför att de ska få sin första löneutbetalning med Visma Min Lön.

När lönekörningen är låst och löneadministratören klickar på Skicka lönebesked i Visma Lön Smart skickas lönebeskedet till Min Lön. När lönebeskedet har skickats är det bara den anställde som kan ta bort det. Löneadministratören kommer aldrig åt de anställdas lönebesked när de har skickats till Min Lön.

De anställda kan få sina lönebesked direkt i appen Visma Lön Anställd. I appen visas samtliga lönebesked som har skickats under de senaste två åren och de anställda får överblick bland annat över sin övertid och sina semesterdagar. Om företaget har aktiverat integrationen med Kivra skickas lönebeskeden automatiskt vidare till de anställda som har en digital brevlåda hos dem. Anställda som använder Visma Lön Anställd kan även registrera och följa upp sina arbetstider direkt i mobilen.

Relaterade avsnitt