Skapa ny lönekörning

Om samma lön ska betalas ut varje månad väljer du Visma Lön Direkt i menyn till vänster och klickar på Enkel lönekörning. Lönebeskedet skapas enligt den anställdes standardlönebesked och klarmarkeras automatiskt.

Om du vill göra justeringar kan du klicka på knappen Gå till lönekörning. Du hamnar då i vyn för lönekörningar och kan göra ändringar på lönebeskeden.

Enkel lönekörning kan bara användas för anställda med månadslön.

Om lönen inte är densamma varje månad eller om lön ska betalas ut till anställd med timlön skapar du en lönekörning där du registrerar periodens lönehändelser på respektive lönebesked. Titta gärna på filmen Skapa lönekörning i Visma Lön Direkt.

Gör så här:

  1. Välj Lön Direkt - Lönekörningar.
  2. Klicka på Ny lönekörning.
  3. Ange beskrivning om du vill.
  4. Välj det datum som betalningen ska göras till de anställda under Utbetalningsdatum.

Så länge du skickar betalningsfilen till banken i tid kommer betalningen att göras det datum du väljer som utbetalningsdatum. Om datumet som du vanligtvis betalar ut lönerna är en röd dag, väljer du närmaste bankdag som utbetalningsdatum.

  1. Se till att alla anställda som ska vara med i lönekörningen har en markering i rutan till vänster i listan.

För att anställd ska visas i listan när du skapar en ny lönekörning måste alla obligatoriska fält i anställningsregistret vara ifyllda. Den anställde måste också ha ett anställningsdatum tidigare än eller inom löneperioden.

Om du vill skapa lönekörning för enstaka anställd kan du använda sökfältet för att enkelt hitta den anställde i listan.

  1. Klicka på Skapa.
  2. Nu är lönekörningen skapad och du kan registrera och komplettera uppgifterna på de anställdas lönebesked.

Om det senare visar sig att en anställd ska vara med på lönekörningen kan du klicka på Lägg till anställd efter att lönekörningen är skapad.

Relaterade avsnitt