Installationsanvisning Visma Skatteprogram

Observera att du bör uppdatera ditt operativsystem innan du startar din installation/uppdatering. Detta gör du genom att klicka på Start-knappen och välja Inställningar - Uppdatering och säkerhet - Windows Update - Sök efter uppdateringar.

Den här instruktionen använder du för att nyinstallera eller uppdatera Visma Skatteprogram till en ny version.

Det är viktigt att du alltid installerar de nya versionerna du får från oss. Du laddar ner den senaste programversionen på vismaspcs.se. Se filmen Så här uppdaterar du ditt program för mer information om hur du gör det.

För att kunna öppna filer från tidigare år behöver du installera det årets version av programmet. Det gör du via Ladda ner äldre versioner.

Ta alltid en säkerhetskopia av samtliga företag som du har upplagda i programmet innan du installerar den nya versionen. Detta gör du under Arkiv – Säkerhetskopiering i ditt program.

Så här gör du installationen

När du är klar med förberedelserna är det dags att gå vidare och genomföra själva installationen. Tänk på att avsluta programmet innan du påbörjar installationen av den nya versionen.

  1. Dubbelklicka på filen som du har laddat ner. Om du installerar programmet från ett USB-minne, börjar du med att ansluta USB-minnet till datorn.

En guide leder dig genom installationen.

  1. Slutför installationen.
  2. Starta om datorn när installationen är slutförd.

Den nya versionen av Visma Skatteprogram är nu installerad på din dator.

Aktivera programmet

När du startar programmet aktiverar du det genom att ange ditt kundnummer och organisationsnummer för företaget. Aktiveringen kan ske på två sätt beroende på om du är uppkopplad via internet eller inte, följ guiden.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss. Våra kontaktuppgifter hittar du här.

Vid programstart kommer du sedan till en guide för att aktivera ditt program.

Relaterade avsnitt

Supportforum

Ta del av hur 30 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.