Lägg till Klarna Checkout som betalsätt

Observera att du inte kan lägga till Klarna Checkout som betalsätt innan din webshop har godkänts av Klarna.

  1. Gå till Inställningar - Betalsätt.
  2. Välj Skapa ny och välj Klarna Checkout.
  3. Ange din mejladress och fyll i information om expeditionsavgift, om du vill använda detta, för att aktivera registreringsguiden.
  4. Gå igenom listan med villkor och kontrollera att alla krav är uppfyllda. Klarnas fullständiga villkor för Klarna Checkout hittar du här (på engelska).
  5. När du markerat alla kryssrutor, kan du börja att registrera ditt konto hos Klarna.
  6. Välj Starta registrering.

Nu öppnas ett fönster och här fyller du i dina uppgifter för Klarna Checkout.

  1. Ange ditt lands språk i guiden. Det gör du genom att ange landskod i övre högra hörnet.

Du kan pausa registreringen genom att stänga guiden. Återuppta registreringen genom att klicka på Visa Klarnas registrerade information.

Notera att även om guiden tillåter att du lägger till bankkonton för andra valutor kan Visma Webshop + endast hantera lokal valuta.
När du avslutat registreringen, kommer Klarna att gå igenom din webshop och om den uppfyller alla krav, kommer den att godkännas inom 1-3 dagar. När registreringen är avslutad skickas en bekräftelse av ditt Klarna-konto tillsammans med en länk till Klarnas merchant portal. Via portalen kan du komma åt och hantera dina beställningar som gjorts via Klarna och få support.

Om något eller några krav inte uppfyller Klarnas villkor eller om något inte är helt klart, kontaktar Klarna dig och meddelar vad som ska ändras eller förtydligas så att din webshop kan godkännas.
  1. Betalsättet är nu tillgängligt för aktivering i listan av tillagda betalsätt i Visma Webshop +.

Notera att så snart du aktiverat Klarna Checkout, kommer alla tidigare tillagda betalsätt att inaktiveras. Kassan i webshopen uppdateras samtidigt till Klarnas One page Checkout.

När en kund lagt en beställning, kommer den att visas under Beställningar, fliken Klarna. Läs mer i Beställningar.

Relaterade avsnitt