Betalsätt

När dina kunder lagt en artikel i varukorgen och gått till kassan, måste de välja ett betalsätt för att kunna slutföra köpet. Därför är det viktigt att du skapar de betalsätt du vill erbjuda dina kunder. Om du använder Inloggningsgrupper, kan du ha separata betalsätt för dina grupper. Läs mer i Skapa inloggningsgrupper.

Olika betalsätt

Förutom att skapa ett eget betalsätt kan du använda färdiga betallösningar. Om du använder betalningslösningar, förenklar det för dig genom att du kan erbjuda olika sätt att betala i din webshop, utan att hantera extra administration.

Det finns olika beloppsgränser för de olika betallösningarna om din kund betalar med kort. Det finns också en gräns beroende på vilket kort de väljer att betala med. Företagen har också olika avgifter, t ex anslutningsavgifter eller transaktionsavgifter. För mer information om de aktuella avgifterna hänvisar vi till respektive hemsida för de olika leverantörerna av betallösningar.

Visma Spcs tar 1% av den totala köpesumman. Om köpet av någon anledning inte genomförs, får du tillbaka avgiften. Denna avgiften tillkommer inte om man använder Klarna Checkout som betalsätt.

Du kan välja mellan följande betalsätt:

Betalningslösning Registrera hos Uppgifter att ange under Inställningar - Betalningssätt Hur fungerar det?
Klarna Checkout Visma Webshop + Skapa ett Klarna konto

En order läggs i din webshop och när du har levererat och bekräftat den under Beställningar -  Klarna, aktiverar de en utbetalning till dig. Du har 28 dagar på dig att bekräfta ordern, om du inte gör det kommer den att annulleras. Detta gäller oavsett vilket betalningssätt din kund har valt.

Integration med Visma eEkonomi:
En faktura skapas automatiskt. Skicka inte fakturan till kunden. Matcha banktransaktionen när du erhåller betalningen från Klarna.

Läs mer i Betalsätt Klarna Checkout.

Payson Payson.se Agent ID och API-key Logga in på ditt konto och bekräfta att ordern är skickad. Då erhåller du dina pengar från Payson
Payson Faktura   Agent ID och API-key Logga in på ditt konto och bekräfta att ordern är skickad. Då erhåller du dina pengar från Payson
Payson Checkout 2.0 Payson.se Agent ID och API-key

En order läggs i din webshop och när du har levererat ordern, måste du logga in inom 60 dagar på ditt Payson-konto och markera ordern manuellt som levererad. När du markerat ordern, kommer Payson att betala till dig efter 10 dagar. Detta gäller oavsett vilket betalsätt kunden valt.

Integration med Visma eEkonomi:
En faktura skapas automatiskt. Skicka inte fakturan till kunden. Matcha istället banktransaktionen när du erhåller betalningen från Payson.

Nets nets.eu Merchant ID and Token  
Paypal paypal.com Agent ID and API-key

Kunden loggar in på sitt konto och bekräftar sitt köp.

Integration med Visma eEkonomi:
När en kund lagt en order i din webshop och väljer att betala via ett PayPal-konto, skapas en faktura automatiskt i Visma eEkonomi. Du hittar fakturan under Försäljning - Fakturor i ekonomiprogrammet.

Se till att du inte skapar och skicka fakturan till kunden, eftersom din kund redan har betalat för ordern genom sitt PayPal-konto.

Om du vill se om en order har betalats via en betallösning kan du kontrollera orderstatusen på följande ställen:

  • Under Beställningar i Visma Webshop +.
  • I den beställningsbekräftelse som du får via e-post.

För att få beställningsbekräftelser via e-post, måste du lägga till din e-postadress i fältet Skicka kopia till. Du hittar det under Inställningar - Shopinställningar, fliken Shopinställningar.

  • Genom att skriva ut en Kundfakturalista i Visma eEkonomi.

Relaterade avsnitt