Skapa order

Offert & Order är ett tillval som ger dig kontroll över hela din säljprocess, inte bara faktureringen. Vill du skapa och skicka offerter och orderbekräftelser till dina kunder aktiverar du funktionerna under menyvalet Appar och tillval till vänster i menyn i Visma eEkonomi Smart.

Du kan skapa en order från Försäljning - Ordrar i menyn, men även när du arbetar med offerter från Försäljning - Offerter i menyn.

  1. Välj Försäljning - Ordrar.
  2. Välj Ny order.
  3. Välj den kund du ska skicka ordern till.
  4. Fyll i leveransdatumet.
  5. Lägg till de artiklar du vill ha med på ordern.
  6. Det går bra att använda negativa rader om du behöver det. Det är bara att lägga till ett minustecken framför antalet, till exempel -1,00. Summan på den raden kommer då bli negativ. Se även Rabatt under Nyttiga tips för mer information.

  7. Gör något av följande val när du är färdig med ordern:
Skicka orderbekräftelse via e-post Ordern skickas automatiskt till den e-postadress som finns angiven på kunden. Ämnesfältet är förifyllt med ordernumret. Ordern sparas under Pågående ordrar och får statusen Skickad.
Skriv ut orderbekräftelse som pdf Ordern sparas som pdf och du får en notifiering om att du kan skriva ut den. Ordern sparas under Pågående ordrar och får statusen Skickad.
Spara utkast Ordern skickas inte till kunden utan sparas istället under Utkast.

Du kan också välja att skapa en ny order genom att välja Försäljning - Kunder. Om du väljer det alternativet får du mer information om kundens inköp och betalningar.

Nyttiga tips

Relaterade avsnitt

Ordrar
Skapa order med rot-/rutavdrag
Skapa order från offert
Kopiera order
Skapa restorder
Leverera order
Skriv ut följesedel
Skapa faktura från order
Skapa artikel
Lägg till/ändra eller ta bort logotyp