Kom igång med Visma Lön Anställd som anställd

Välkommen till Visma Lön Anställd!

Med Visma Lön Anställd kan du registrera dina tider och läsa dina lönebesked både på webben och i mobilappen. Du får en tydlig överblick över semesterdagar, saldo för inarbetad komptid, arbetstidskonto/arbetstidsförkortning samt bruttolön och skatt. Ta gärna en titt på filmen Registrera tid som anställd i Visma Lön Anställd för att se hur det funkar.

1

Aktivera Visma Lön Anställd

När tjänsten är aktiverad för företaget får du en aktiveringslänk för att logga in på Mina tjänster på vismaspcs.se om du inte har inloggning dit sedan tidigare. Klicka på aktiveringslänken och följ instruktionerna. Om du inte har fått någon aktiveringslänk kan du kontrollera om mejlet har hamnat i mappen för skräppost.

Om du redan har en inloggning till Mina tjänster får du ingen aktiveringslänk utan använder dina vanliga inloggningsuppgifter.

2

Logga in i tjänsten

Du loggar in i Visma Lön Anställd via Mina tjänster, som är den inloggningsportal där alla dina Visma-tjänster samlas. Gå till vismaspcs.se och logga in på Mina tjänster. Där klickar du sedan på Visma Lön Anställd.

Min användarprofil i Mina tjänster

3

Registrera dina tider

Tidsregistrering i realtid kan göras i mobilappen eller på startsidan i Visma Lön Anställd, där du klickar på knapparna In och Ut. Övriga tider och avvikelser registrerar du i kalendern.

Registrera tid

Registrera tid som anställd i Visma Lön Anställd

4

Klarmarkera registreringarna för perioden

När registreringarna för en period är klara ska perioden klarmarkeras. Kolla att det finns korrekta tidsregistreringar för alla dagar i perioden. Om du har förtroendetid behöver du inte registrera dina tider, utan du behöver bara registrera avvikelser, som exempelvis semester och sjukfrånvaro.

Klarmarkera period

5

Se dina lönebesked

I Visma Lön Anställd på webben ser du dina lönebesked under Min Lön i menyn till vänster. Om företaget har aktiverat integration med Kivra skickas lönebeskeden automatiskt vidare dig om du har en digitala brevlåda hos dem.

Klarmarkera period

6

Ladda ner mobilappen

Med appen Visma Lön Anställd kan du se dina lönebesked, registrera dina tider och få en överblick över bland annat övertid och semesterdagar. Du kan ladda ner appen här: