Nu ska vi se till att du kommer igång med Visma Lön Anställd som anställd!

   

Kom igång

  Vanliga frågor  

Se alla filmer om Visma Lön Anställd

Med Visma Lön Anställd kan du registrera dina tider och läsa dina lönebesked både på webben och i mobilappen. Du får en tydlig överblick över semesterdagar, saldo för inarbetad komptid, arbetstidskonto/arbetstidsförkortning samt bruttolön och skatt.

Aktivera Visma Lön Anställd

När tjänsten är aktiverad för företaget får du en aktiveringslänk för att logga in på Mina tjänster på vismaspcs.se om du inte har inloggning dit sedan tidigare. Klicka på aktiveringslänken och följ instruktionerna. Om du inte har fått någon aktiveringslänk kan du kontrollera om mejlet har hamnat i mappen för skräppost.

Om du redan har en inloggning till Mina tjänster får du ingen aktiveringslänk utan använder dina vanliga inloggningsuppgifter.

Ladda ner mobilappen

Med appen Visma Lön Anställd kan du registrera dina tider och få en överblick över bland annat övertid och semesterdagar.

Ladda ner appen här:

Logga in i tjänsten

Du loggar in i tjänsten via Mina tjänster.

  1. Gå till vismaspcs.se.
  2. Logga in på Mina tjänster.
  3. Välj Visma Lön Anställd.

Min användarprofil i Mina tjänster

Registrera dina tider

Tidsregistrering i realtid kan göras i mobilappen eller på startsidan i Visma Lön Anställd, via knapparna In och Ut. Övrig tidsregistrering görs i kalendern.

Registrera tid

Registrera tid i Visma Lön Anställd som anställd

Klarmarkera registreringarna för perioden

När registreringarna för en period är klara ska perioden klarmarkeras. Kontrollera först att det finns korrekta tidsregistreringar för alla dagar i perioden.

Om du har förtroendetid krävs inga tidsregistreringar för att du ska kunna klarmarkera perioden.

Klarmarkera period

Se dina lönebesked

I Visma Lön Anställd på webben ser du dina lönebesked under Min Lön i menyn till vänster. Du kan även se dina lönebesked i mobilappen.

Om företaget har aktiverat integration med Kivra skickas lönebeskeden automatiskt vidare dig om du har en digitala brevlåda hos dem.

Digitala lönebesked i Min Lön, appen Visma Lön Anställd och Kivra