Kom igång om de anställda ska registrera sina utlägg

För att underlätta arbetet för dig som löneadministratör kan de anställda själva registrera utlägg. Då läses registreringarna automatiskt in på de anställdas lönebesked i Visma Lön Smart vid lönekörning. Läs mer om Visma Utläggvismaspcs.se.

Om du arbetar med Visma Advisor behöver du först bjuda in dina kunder till samarbete i tjänsten Visma Utlägg. Hur du gör det kan du läsa i avsnittet Aktivera samarbete i Visma Utlägg från Visma Advisor i hjälpen för Visma Advisor.

Gör så här för att aktivera funktionen:

  1. Välj Inställningar - Löneinställningar.
  2. Klicka på Aktivera vid Anställda registrerar utlägg i Visma Utlägg för att aktivera funktionen för företaget.
  3. Välj Lön Smart - Anställda.
  4. Markera den anställde som funktionen ska aktiveras för.
  5. Lägg in/kontrollera att den anställde har korrekta uppgifter i fälten Förnamn, Efternamn och E-postadress på fliken Personuppgifter.

Om den anställde är ansluten till någon av Vismas digitala tjänster går det inte att ändra förnamn, efternamn eller e-postadress i Visma Lön Smart, utan då måste ändringen göras i Mina tjänstervismaspcs.se.Läs mer i avsnittet Hur ändrar jag namn eller e-postadress i Visma Lön Anställd/Visma Min Lön/Visma Utlägg?

  1. Välj fliken Anställning.
  2. Markera rutan Den anställde registrerar utlägg i Visma Utlägg.

Efter aktivering kan de anställda registrera utlägg i Visma Utlägg. Läs mer i avsnittet Registrera nytt utlägg i hjälpen för Visma Utlägg.

Gör så här för att logga in i tjänsten:

  1. Gå till vismaspcs.se.
  2. Logga in på Mina tjänster.
  3. Välj Visma Utlägg.

Relaterade avsnitt