Kom igång om de anställda ska registrera sina utlägg

För att underlätta arbetet för dig som löneadministratör kan de anställda själva registrera utlägg. Då läses registreringarna automatiskt in på de anställdas lönebesked i Visma Lön Smart vid lönekörning. Läs mer om Visma Utläggvismaspcs.se.

Om du arbetar med Visma Advisor behöver du först bjuda in dina kunder till samarbete i tjänsten Visma Utlägg. Hur du gör det kan du läsa i avsnittet Aktivera samarbete i Visma Utlägg från Visma Advisor i hjälpen för Visma Advisor.

Gör så här för att aktivera funktionen:

  1. Välj Inställningar - Löneinställningar.
  2. Klicka på Aktivera vid Anställda registrerar utlägg i Visma Utlägg för att aktivera funktionen för företaget.
  3. Välj Lön Smart - Anställda.
  4. Markera den anställde som funktionen ska aktiveras för.
  5. Lägg in/kontrollera att den anställde har korrekta uppgifter i fälten Förnamn, Efternamn och E-postadress på fliken Personuppgifter.

Om den anställde använder någon av Vismas digitala tjänster sedan tidigare och redan har en inloggning till Mina tjänster, är det viktigt att det som anges i fälten Förnamn, Efternamn och E-postadress stämmer överens med det som angivits under Mina tjänster. Om uppgifterna inte stämmer överens ersätts uppgifterna i Visma Lön Smart med de uppgifter som finns i Mina tjänster vid synkroniseringen. Läs om hur du uppdaterar uppgifterna på vismaspcs.se.

  1. Välj fliken Anställning.
  2. Markera rutan Den anställde registrerar utlägg i Visma Utlägg.

Efter aktivering kan de anställda registrera utlägg i Visma Utlägg. Läs mer i avsnittet Registrera nytt utlägg i hjälpen för Visma Utlägg.

Gör så här för att logga in i tjänsten:

  1. Gå till vismaspcs.se.
  2. Logga in på Mina tjänster.
  3. Välj Visma Utlägg.

Relaterade avsnitt