Kom igång om de anställda ska registrera tider och avvikelser

För att underlätta arbetet för dig som löneadministratör kan de anställda själva registrera sina tider och avvikelser i Visma Lön Anställd. Du kan sedan importera de anställdas registreringar till lönekörningen i Visma Lön Smart. Tidsregistreringar som görs i Visma Advisor kan enkelt importeras därifrån.

Om du vill att vi visar dig hur du aktiverar Visma Lön Anställd för de anställda klickar du på Guida mig. Guiden är bara tillgänglig om hjälpavsnittet är öppet inne i programmet.

Gör så här för att aktivera Visma Lön Anställd:

 1. Välj Inställningar - Löneinställningar.
 2. Klicka på Aktivera vid Anställda registrerar tider/avvikelser i Visma Lön Anställd för att aktivera funktionen för företaget.
 3. Välj Lön Smart - Anställda.
 4. Markera den anställde som funktionen ska aktiveras för.
 5. Lägg in/kontrollera att den anställde har korrekta uppgifter i fälten Förnamn, Efternamn och E-postadress på fliken Personuppgifter.

Om den anställde använder någon av Vismas digitala tjänster sedan tidigare och redan har en inloggning till Mina tjänster, är det viktigt att det som anges i fälten Förnamn, Efternamn och E-postadress stämmer överens med det som angivits under Mina tjänster. Om uppgifterna inte stämmer överens ersätts uppgifterna i Visma Lön Smart med de uppgifter som finns i Mina tjänster vid synkroniseringen. Läs om hur du uppdaterar uppgifterna på vismaspcs.se.

 1. Välj fliken Anställning.
 2. Markera rutan Den anställde registrerar tider/avvikelser i Visma Lön Anställd.
 3. Välj från och med vilket datum den anställde ska registrera sina tider under Använder Visma Lön Anställd fr.o.m.
 4. Logga in i tjänsten genom att klicka på Visma Lön Smart längst upp till vänster och välj Visma Lön Anställd.
 5. Gör inställningar för attest i Visma Lön Anställd om företaget ska arbeta med det, läs mer i avsnittet Attestera.
 6. Meddela de anställda hur de kommer igång med att registrera sina tider och avvikelser i Visma Lön Anställd. Läs mer i avsnitten Kom igång med Visma Lön Anställd som anställd och Registrera tid i hjälpen för Visma Lön Anställd.

vismaspcs.se finns förslag på en text som du som löneadministatör kan kopiera och skicka ut till de anställda inför att de ska börja tidsregistrera i Visma Lön Anställd.

När Visma Lön Anställd är aktiverat för företaget tillkommer en kostnad för alla anställda som fått lön under månaden. Det gäller även de anställda som inte har Visma Lön Anställd aktiverat i anställningsregistret. Läs mer på vismaspcs.se.

Tjänsten Min Lön/Kivra för att skicka och ta emot digitala lönebesked ingår i Visma Lön Smart. De anställda behöver ladda ner appen Visma Lön Anställd. Läs mer i avsnittet Registrera och följ upp din arbetstid i mobilen med appen i hjälpen för Visma Lön Anställd.

Relaterade avsnitt