Kom igång om de anställda ska registrera tider och avvikelser

För att underlätta arbetet för dig som löneadministratör kan de anställda själva registrera sina tider och avvikelser i Visma Lön Anställd. Du kan sedan importera de anställdas registreringar till lönekörningen i Visma Lön Smart.

Gör så här för att aktivera funktionen:

  1. Välj Inställningar - Löneinställningar.
  2. Klicka på Aktivera vid Anställda registrerar tider/avvikelser i Visma Lön Anställd för att aktivera funktionen för företaget.
  3. Välj Lön Smart - Anställda.
  4. Markera den anställde som funktionen ska aktiveras för.
  5. Lägg in/kontrollera att den anställde har korrekta uppgifter i fälten Förnamn, Efternamn och E-postadress på fliken Personuppgifter.

Om den anställde använder någon av Vismas digitala tjänster sedan tidigare och redan har en inloggning till Mina tjänster, är det viktigt att det som anges i fälten Förnamn, Efternamn och E-postadress stämmer överens med det som angivits under Mina tjänster på vismaspcs.se. Om uppgifterna inte stämmer överens ersätts uppgifterna i Visma Lön Smart med de uppgifter som finns på vismaspcs.se vid synkroniseringen. Läs om hur du uppdaterar uppgifterna på vismaspcs.se.

  1. Välj fliken Anställning.
  2. Markera rutan Den anställde registrerar tider/avvikelser i Visma Lön Anställd.
  3. Välj från och med vilket datum den anställde ska registrera sina tider under Använder Visma Lön Anställd fr.o.m.

Efter aktivering kan de anställda registrera tider och avvikelser och se sina lönebesked i Visma Lön Anställd. Läs mer i avsnittet Registrera tid i hjälpen för Visma Lön Anställd.

vismaspcs.se finns förslag på en text som du som löneadministatör kan kopiera och skicka ut till de anställda inför att de ska börja tidsregistrera i Visma Lön Anställd.

För att logga in i tjänsten klickar du på Visma Lön Smart längst upp till vänster och väljer sedan Visma Lön Anställd.

När Visma Lön Anställd är aktiverat för företaget blir kostnaden 35 kronor per anställd för alla anställda som fått lön under månaden. Det gäller även de anställda som inte har Visma Lön Anställd aktiverat i anställningsregistret. Läs mer om tjänsten på vismaspcs.se.

Tjänsten Min Lön/Kivra för att skicka och ta emot digitala lönebesked ingår i Visma Lön Smart. De anställda behöver ladda ner appen Visma Lön Anställd. Läs mer i avsnittet Kom igång med Visma Min Lön /Kivra och appen Visma Lön Anställd som anställd i hjälpen för Visma Lön Anställd.

Läs mer om hur du skickar i lönebesked i avsnittet Hur skickar jag lönebesked via Min Lön/Kivra?.

Relaterade avsnitt

Supportforum

Ta del av andra användares frågor och funderingar i vårt forum.