Kom igång om de anställda ska registrera tider och avvikelser

För att underlätta arbetet för dig som löneadministratör kan de anställda själva registrera sina tider och avvikelser i Visma Lön Anställd. Du kan sedan importera de anställdas registreringar till lönekörningen i Visma Lön Smart. I filmen Välkommen till Visma Lön Anställd får du en presentation av programmet.

Om du vill att vi visar dig hur du aktiverar Visma Lön Anställd för de anställda klickar du på Guida mig. Guiden är bara tillgänglig om hjälpavsnittet är öppet inne i programmet.

Tidsregistreringar som görs i Visma Advisor kan enkelt importeras till Visma Lön Smart. Du aktiverar integrationen i Visma Advisor och importerar sedan tidsregistreringarna när du skapar lönekörning i Visma Lön Smart.

I avsnittet Aktivera integration mot Visma Lön Smart i hjälpen för Visma Advisor kan du läsa om hur du aktiverar integrationen.

Du kan välja när du vill göra importen.

Automatiskt vid lönekörning

Vill du alltid importera registreringar från tilläggstjänster när ny lönekörning skapas kan du välja Inställningar - Löneinställningar, fliken Löner och utbetalningar och markera rutan Importera registreringar när lönekörning skapas.

Manuellt vid lönekörning

Vill du att importen ska göras när du skapar lönekörning markerar du Importera registreringar under Lön Smart - Lönekörningar, Ny lönekörning.

När du registrerar lönehändelser

Vill du göra importen när du registrerar lönehändelser väljer du en lönekörning i listan under Lön Smart - Lönekörningar och klickar på knappen Importera registreringar.

Gör så här för att aktivera Visma Lön Anställd:

 1. Välj Inställningar - Löneinställningar.
 2. Klicka på Aktivera vid Anställda registrerar tider/avvikelser i Visma Lön Anställd för att aktivera funktionen för företaget.
 3. Välj Lön Smart - Anställda.
 4. Markera den anställde som funktionen ska aktiveras för.
 5. Lägg in/kontrollera att den anställde har korrekta uppgifter i fälten Förnamn, Efternamn och E-postadress på fliken Personuppgifter.

Om den anställde är ansluten till någon av Vismas digitala tjänster går det inte att ändra förnamn, efternamn eller e-postadress i Visma Lön Smart, utan då måste ändringen göras i Mina tjänstervismaspcs.se. Läs mer i avsnittet Hur ändrar jag namn eller e-postadress i Visma Lön Anställd/Visma Min Lön/Visma Utlägg?.

 1. Välj fliken Anställning.
 2. Markera rutan Den anställde registrerar tider/avvikelser i Visma Lön Anställd.
 3. Välj från och med vilket datum den anställde ska registrera sina tider under Använder Visma Lön Anställd fr.o.m.
 4. Logga in i tjänsten genom att klicka på Visma Lön Smart längst upp till vänster och välj Visma Lön Anställd.
 5. Gör inställningar för attest i Visma Lön Anställd om företaget ska arbeta med det, läs mer i avsnittet Attestera.
 6. Meddela de anställda hur de kommer igång med att registrera sina tider och avvikelser i Visma Lön Anställd. Läs mer i avsnitten Kom igång med Visma Lön Anställd som anställd och Registrera tid i hjälpen för Visma Lön Anställd, eller titta på filmen Registrera tid som anställd i Visma Lön Anställd.

vismaspcs.se finns ett förslag på meddelande som du kan kopiera och skicka till de anställda när de ska börja tidsregistrera i Visma Lön Anställd.

När Visma Lön Anställd är aktiverat för företaget tillkommer en kostnad för alla anställda som fått lön under månaden. Det gäller även de anställda som inte har Visma Lön Anställd aktiverat i anställningsregistret. Läs mer på vismaspcs.se.

Tjänsten Min Lön/Kivra för att skicka och ta emot digitala lönebesked ingår i Visma Lön Smart. De anställda behöver ladda ner appen Visma Lön Anställd. Läs mer i avsnittet Registrera och följ upp din arbetstid i mobilen med appen i hjälpen för Visma Lön Anställd.

Relaterade avsnitt