Integration med Visma Lön Smart

Du kan använda Visma Tid Pro tillsammans med löneprogrammet Visma Lön Smart. På så sätt blir det smidigt att föra över registreringar i samband med lönekörning i löneprogrammet.

Dina anställda i Visma Lön Smart behöver du lägga till i Visma Tid Pro. Läs hur du gör det i avsnittet Lägg till användare.

Innan du exporterar registreringarna första gången är det bra om du kontrollerar dina inställningar, se nedan. När det är dags för lönekörning ser du till att tidregistreringar och utlägg är attesterade, därefter och därefter exporterar du löneunderlagen via Tid & kvitton - Löneunderlag.

När exporten är klar skickas ett mejl till den som gjorde exporten. I mejlet ser du vilka avvikelser för vilka användare som fördes över till löneprogrammet. Du ser också om någon användares avvikelser inte gick att föra över. Behöver du göra om exporten bör du inte göra det för alla användare, utan endast för de som är berörda. De händelser som redan är importerade i Visma Lön Smart kommer inte att raderas, utan dessa behöver du manuellt radera från lönebeskedet i löneprogrammet.

De avvikelser som inte fördes över får du manuellt lägga in i löneprogrammet. För att få in underlag och avvikelser till Visma Lön Smart klickar du på Importera från integrerade tjänster i löneprogrammet. Läs mer i hjälpen för Visma Lön Smart.

Aktivera integrationen

För att aktivera en integration med Visma Lön Smart gör du så här:

  1. Välj Inställningar - Integrationer - Lönesystem.

  2. Markera Visma Lön Smart.

  3. Klicka på Koppla till Visma Lön Smart.

Den som aktiverar integrationen med Visma Lön Smart behöver ha fullständig behörighet till löneprogrammet.

Inställningar för integrationen

Innan du gör din första export till Visma Lön Smart behöver du kontrollera följande:

Här hittar du de vanligaste frågorna som gäller integrationen med Visma Lön Smart.

Relaterade avsnitt