Procentsatser, föreningsinställningar

Procentsatser hittar du under Arkiv - Inställningar - Föreningsinställningar - Förening - Moms, fliken Procentsatser.

I den här tabellen gör du inställningar för vilka procentsatser programmet ska använda för de olika momskoderna. Som standard i tabellen visas momskoderna för alla länder som är med i EU. Du kan när som helst ändra uppgifterna om det är så att procentsatserna ändras. Ändringen gäller från och med nästa nya faktura och redan registrerade fakturor påverkas inte. För att benämningen på landet ska visas i kolumnen Land behöver landet vara upplagt under Arkiv - Inställningar - Länder.

De procentsatser som föreslås för de olika momskoderna är hämtade från europa.eu. Observera att på den här sidan har Grekland koden EL, fast i programmet är landskoden för Grekland GR. Rapporteringen till Skatteverket blir också med koden EL.

Det är viktigt att du har rätt procentsats för respektive momskod så att beräkningen av moms blir korrekt.

Momskoderna används när du lägger upp dina artikelkonteringar, vilka sedan styr hur dina artiklar ska konteras vid försäljning.

Vill du inte att vissa länder ska visas i listan markerar du raden och klickar på knappen Radera. Raden för de svenska momssatserna kan inte raderas. Vill du lägga till länder på nytt gör du det genom att klicka på knappen Ny.

Överst i tabellen finns en urvalsrad som du kan använda för att söka i de olika kolumnerna. Läs mer i avsnittet Söka poster.

Vill du kopiera eller exportera innehållet i tabellen kan du göra det genom att högerklicka i tabellen och välja Kopiera/exportera tabellinnehåll. Läs mer i avsnittet Kopiera/exportera tabellinnehåll. Du måste ha behörigheten Utskrift för den valda programdelen för att funktionen ska vara aktiv.

Relaterade avsnitt