Nyheter i Visma Lön 300

 Version 2023.4 och 2023.5   September 2023

Den senaste versionen installerar du enklast via meddelandet som visas vid programstart när det finns en ny version tillgänglig. Du kan också installera den genom att klicka på versionsnumret i rubriken ovan eller via Hjälp - Uppdatera programversion i programmet.

Version 2023.4

Förbättring

Vi har gjort en allmän säkerhetsuppdatering

I version 2023.4 har vi fokuserat på en förbättrad säkerhetshantering. Detta för att användare och databaser ska hanteras på ett ännu bättre och säkrare sätt.

När du uppdaterar till den nya versionen blir du ombedd att starta om datorn. Det är viktigt att du gör omstarten för att komma åt dina företag efter uppdateringen.

Om du tidigare loggat in i Visma Lön 300 via Windowsinloggningen måste du nu istället använda det användarnamn och lösenord som du har sedan tidigare. Har du glömt ditt lösenord kan du kolla avsnittet Glömt lösenord för inloggning till Visma Lön 300.

Version 2023.5

Ny funktionalitet

Vill du betala ut bonus till flera anställda på samma gång?

Då kan du använda den nya funktionen att massuppdatera lönebesked. Funktionen är supersmidig när du vill betala ut samma belopp till flera anställda på samma gång. När du har skapat en lönekörning under Lönearbete - Lönekörningar, klickar du på Massuppdatera lönebesked under Kommando, väljer löneart, lägger in belopp eller à-pris och väljer vilka anställda som ska få utbetalningen. Sedan är det bara att klicka på Uppdatera så läggs det till på de anställdas lönebesked. Enkelt, eller hur? Läs mer om den nya funktionen i avsnittet Massuppdatera lönebesked.

Version 2023.5

Kundönskemål

Nu behöver du inte välja namn på pdf-filer

Enligt många kunders önskemål får du nu förslag på filnamn när du skapar pdf-filer under Utskrifter och Spårning. Du kan så klart ändra filnamnet om du vill.

Version 2023.5

Förbättringar

Ska en anställd ha bostaden som tjänsteställe?

Välj då Personal - Anställda, fliken Skatt och arbetsgivaravgift och välj Bostaden vid fältet Tjänsteställe. Uppgiften om tjänsteställe hämtas då från fältet Adress 1 på fliken Personuppgifter. Läs mer i avsnittet Vad är tjänsteställe och ändras det om man jobbar hemifrån?

Förbättrad löneartslista

Utskriften Löneartslista har fått fler urval. Bland annat kan du nu göra urval på AGI i fältkod. Du hittar löneartslistan under Utskrifter och Spårning - Utskrifter.

Version 2023.5

Rättad bugg

Fel angående fel arbetsgivaravgift för företag utan fast driftställe är åtgärdat

Från och med version 2023.0 rapporterades fel arbetsgivaravgift för födda 2000-2004 på företag utan fast driftställe i Sverige. Det påverkade enbart inlämningar av arbetsgivardeklaration på betalningar gjorda efter 1 april 2023. Felet är nu åtgärdat.